Tancerze Teatru Wielkiego w Poznaniu
Oj! Jestem pod bardzo pozytywnym wrażeniem pary K.Wiśniewska/D.Muśko (Dobra wróżka/Książę z bajki) jako solistów w dzisiejszym wydaniu "Dziadka" (8.12.2006). A nie spodziewałem się! Byłem pod dużym wrażeniem świetnej proporcji ruchu Karoliny-nie za wolno, nie za szybko, ruchy dłoni starannie wykończone i nadające żywy ton postaci. Emanowała z niej świeżość i delikatna radość, wszystko to w znakomitych proporcjach. Finał 1 aktu oraz Pas de deux bardzo udane. Dominik zaczarował i owszem też... z podziwem oglądałem niezwykłą miękkość ruchu, w szczególności jego dzisiejszy lekki sposób opadania w entrechat. Piórko! I czar tego pobytu dzisiaj polegał na tym, że pomimo porannego zgiełku i rozkojarzenia wśród dziecięcej publiczności, ta właśnie para potrafiła utrzymać moją uwagę do końca. Brawo! Ciekawe tylko, czy będę umieli to jeszcze kiedyś powtórzyć... hmmm...
(...) Zaskoczyła mnie jednak też dość dojrzała postać Klary w wykonaniu Klaudii Strzelczyk. No,no, no czyżby poranne spektakle "Dziadka" były artystycznie ciekawsze niż wieczorne...
(...) Zaskoczyła mnie jednak też dość dojrzała postać Klary w wykonaniu Klaudii Strzelczyk. No,no, no czyżby poranne spektakle "Dziadka" były artystycznie ciekawsze niż wieczorne...
-
PavlovaAnna
Miło mi to słyszeć, ponieważ tańczyłam we wszystkich spektaklach, jakie się odbyły... też bardzo podobały mi się ranne spektakle (oczywiście nie mówie, że wieczorne były gorsze). Zasmuciło mnie jednak to, że w wieczornych nie mogłam obejrzeć N. Trafankowskiej w roli zabójczej hiszpanki. Gratuluje oczywiście Adamowi Piątkowi i Klaudii Strzejczycz, którzy w roli Dziadka i Klary spisali się znakomicie... dla mniej zorientowanych, dziś odbył się Zielony Spektakl, ale o co chodzi wiedzą tylko nasi kochani tancerze.... :D
-
PavlovaAnna
-
PavlovaAnna
-
PavlovaAnna
-
baletnica86
-
jaa czyli tanceraa
odp
to marta czerniawska a nie karolina