Tancerze Teatru Wielkiego w Poznaniu

Słynni tancerze, zespoły baletowe, choreografowie, pedagodzy, tancerze polskich scen, krytycy, etc.;
majka m

Post autor: majka m »

czy wiecie może kto tańczył taniec ruski (?) w "Dziadku" 5 grudnia -znakomicie to wyglądało!!! zreszta taniec wschodni (? a'la Alladyn i przyjaciele)-równie zachwycajacy, Dominik przez te 5 s. zdążył zaczarować
Scarpia

Post autor: Scarpia »

Oj! Jestem pod bardzo pozytywnym wrażeniem pary K.Wiśniewska/D.Muśko (Dobra wróżka/Książę z bajki) jako solistów w dzisiejszym wydaniu "Dziadka" (8.12.2006). A nie spodziewałem się! Byłem pod dużym wrażeniem świetnej proporcji ruchu Karoliny-nie za wolno, nie za szybko, ruchy dłoni starannie wykończone i nadające żywy ton postaci. Emanowała z niej świeżość i delikatna radość, wszystko to w znakomitych proporcjach. Finał 1 aktu oraz Pas de deux bardzo udane. Dominik zaczarował i owszem też... z podziwem oglądałem niezwykłą miękkość ruchu, w szczególności jego dzisiejszy lekki sposób opadania w entrechat. Piórko! I czar tego pobytu dzisiaj polegał na tym, że pomimo porannego zgiełku i rozkojarzenia wśród dziecięcej publiczności, ta właśnie para potrafiła utrzymać moją uwagę do końca. Brawo! Ciekawe tylko, czy będę umieli to jeszcze kiedyś powtórzyć... hmmm...
(...) Zaskoczyła mnie jednak też dość dojrzała postać Klary w wykonaniu Klaudii Strzelczyk. No,no, no czyżby poranne spektakle "Dziadka" były artystycznie ciekawsze niż wieczorne...
PavlovaAnna

Post autor: PavlovaAnna »

Miło mi to słyszeć, ponieważ tańczyłam we wszystkich spektaklach, jakie się odbyły... też bardzo podobały mi się ranne spektakle (oczywiście nie mówie, że wieczorne były gorsze). Zasmuciło mnie jednak to, że w wieczornych nie mogłam obejrzeć N. Trafankowskiej w roli zabójczej hiszpanki. Gratuluje oczywiście Adamowi Piątkowi i Klaudii Strzejczycz, którzy w roli Dziadka i Klary spisali się znakomicie... dla mniej zorientowanych, dziś odbył się Zielony Spektakl, ale o co chodzi wiedzą tylko nasi kochani tancerze.... :D
Ewuunia

Post autor: Ewuunia »

Pavlova, w jakiej roli tańczyłaś? :)
PavlovaAnna

Tajemnica zawodowa... :D
Tak na serio to byłam członkiem armii i dzieckiem gości. Czy ktoś może widział wczorajszy wieczorny spektakl??? Orkiestra pomyliła nuty, zagrał jakiś flet.... masakra
PavlovaAnna

Właśnie przed chwilką oglądałam nowy numer PANI i kogo widzę? Naszą Karolinę Wiśniewską w reklamie Orange, która stoi w arabesque.
Gioia

Post autor: Gioia »

Tą?:

http://www.orange.pl/portal/map/map/homeop?client=true&dsource=UserTypeSwitchClient&redirect=false

W listopadzie było ogłoszenie o nabór do tej reklamy, teraz wiadomo, czemu kandydatki miały mieć ciemne włosy. :wink:
PavlovaAnna

Tak, dokładnie. Ja myślę, że ta tancerka jest troszkę podobna do Karoliny Wiśniewskiej.

A teraz coś do Dziadka do Orzechów... czy ktoś wie może, czy Nika Warszawska będzie może tańczyła lalkę w najbliższych spektaklach?
baletnica86

Post autor: baletnica86 »

przeciez to nie jest karolina tylko jakas tam Czerniawska czy jak ona ma...niestety dokladnie nie pamietam nazwiska...jakas mala pomylke macie;P
jaa czyli tanceraa

odp

Post autor: jaa czyli tanceraa »

to marta czerniawska a nie karolina
ODPOWIEDZ