Troczki

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
gonia

Post autor: gonia »

Kasiu:)) nie rozumiem... w czym tkwi problem? w moich nogach?

poszłam za Twoją radą i wzięłam gumkę elastyczniejszą, zrobiłam pentelkę na dwa palce i przyszyłam i jest super! tamta gumka była za mało elastyczna najwyraźniej. dzięki za pomoc ;)
kotecek

Post autor: kotecek »

Jeśli mogę coś poradzić, to proponuję Ci przyszyć trochę ciaśniejszą gumkę niż jest potrzebna, bo i tak niedługo się rozciągnie podczas ćwiczenia, a wtedy może się okazać że stopa będzie Ci wypadać z pointy. Dlatego też osobiście polecam przyszyć gumkę tak żeby przechodziła przez podbicie (przynajmniej mi jest tak wygodniej) i wcale niekoniecznie musi być to taka przezroczysta, bo ona nie za dobrze trzyma stopę, szybko się pruje i rozciąga, ale taka zwykła (ok. 1-1,5 cm) której i tak przecież nie widać jak zawiążesz troczki. :)
gonia

Post autor: gonia »

właśnie przez podbicie mam "firmową" gumkę- dostałam ją razem z pointami. ale chyba niedługo przyszyję sobie drugą, bo tak jak mówisz- ta już się popruła i porozciągała... :?
Kasia :))

Post autor: Kasia :)) »

ja ja sobie zawsze podszywam na krocej(gumke przez podbicie)
;)
Czajori

Post autor: Czajori »

Czy spotkaliście się kiedyś z czymś takim:
http://www.freedoflondon.com/cat/catalog_details.php?prod_code=fstrapballet

Wydaje mi się, że zakłada się je na stopę, zamiast wszywania gumki przez podbicie, ale nie jestem pewna. Jak myslicie?
Qba

Post autor: Qba »

czytałem o problemach z troczkami. Tak to prawda, ze dziewczyny mają z nimi problemy(czesto poprawiają). U nas w OSB przy baletkach maja tasiemki-wszysckie dziewczyny -chyba to jest obowiązkowe-mogę się mylić. My płeć brzydka mamy tylko baletki., gumki przy nich też mamy ile i jak tam sie one krzyżują to juz dowolnosc i chyba największa kreatywność naszych mam-chociaż mi osobiście wszystkie gumki przyszywa dziadek, zawsze robi to ekstra , bo nic nie ugniata i wyglada bardzo wzorowo.
.:Odylia:.

Post autor: .:Odylia:. »

nie wiem jak jest teraz i jak w innych szkołach ale pamiętam ze w poznaniu w starszych klasach u dzięwcząt również były dozowlone same gumki(przyszywane na krzyż na podbiciu oczywiście) nie wiem czy to z wygody,czy dlatego ze starsze jakby co umieją sobie przyszyć troczki-wiec moze to byla wersja dla leniwych :wink:
Cheryl

Post autor: Cheryl »

U nas w szkole (OSB p-ń) trzeba mieć gumi krzyujące się i troczki. Młodsze klasy nie muszą mieć gumek, strasze raczej tak ale ja np. lubię je mieć.
.:Agga:.

Post autor: .:Agga:. »

Odkopuje temat, dokladnie w ktorym miejscu nalezy przyszyc troczki, czy metoda ze zgieciem pointy wystarczy?
Czy ktoras z firm sprzedaje pointy z juz wszytymi troczkami?
Kasia :))

Post autor: Kasia :)) »

Nie, troczki są zazwyczaj dołączane. Najlepiej przyszywa sie je zaraz za szwem bocznym :)
ODPOWIEDZ