Body

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
raisa

Post autor: raisa »

Ja w szkole mam kostium (a właściwie dwa takie same) na ramiączkach ale nie są bardzo cienkie...dobrze mi się w nich ćwiczy ale zdecydowanie nie lubię kostiumów z dłuższymi rękawkami...jakoś źle się czuje
*Julinka*

Post autor: *Julinka* »

Ja mam dwa stroje na ramiączkach: jeden na cienkich, drugi na trochę grubszych.Oba są z bawełny.Szczególnie podobają mi się te z ramiączkami, które krzyżują się na plecach :wink:
A z rękawkiem nosiłam strój jak byłam młodsza, nigdy z długim.
Kasia :))

Post autor: Kasia :)) »

ja od zawsze noszę strój z krótkim rękawkiem(ale nie na ramiączkach) tak jak każda dziewczyna u nas(prócz nali, która zakupiła sobie inny w Berlinie ;) ), gdyż w naszym ognisku każda klasa ma podporządkowany kolor i krój stroju, który zamawia się w magazynie.
Tylko w zerówce miałam rękaw 3/4, przy jasnozielonym stroju, z taka tiulowa falbanka(mini tutu? :mrgreen: ) dokoła :) i może czasem w pierwszej nosiłam taki różowy...
;)
Bajaderka

Post autor: Bajaderka »

Ja obecnie cwiczę w bordowym kostiumie Grishko na ramiączkach z welurową wstawką (i paseczkami na plecach), lub czarnym na ramiączkach, oczywiście z lycry (już nie Grishko) :wink:
A jak byłam młodsza, to cwiczyłam zazwyczaj w czarnym kostiumie z długim rękawem (lub 3/4). No a jak byłam takim już całkiem małym szkrabem, to nosiłam różowiutki kostiumik a do tego czasami takie dziecięce paczki (na gumce, do gumki doszyty tiul, który tak fajnie "sterczał" ) które dostawałam przy przeróżnych okazjach 8)

edit:
http://www.elite-online.pl/katalog/2106da46.htm
Aga

Post autor: Aga »

Jest śliczny :) A jak ćwiczy Ci się w takim "sztucznym" kostiumie?
Bajaderka

Post autor: Bajaderka »

Wiesz, cwiczy się bardzo dobrze. Ten kostium dobrze dopasowywuje się do ciała, ogólnie jest bardzo fajny. A chcesz wiedziec coś konkretnego?
Aga

Post autor: Aga »

Zastanawiam się jaka jest różnica pomiędzy kostiumem całym z lycry a poliamid + lycra. Który materiał jest grubszy,który bardziej elastyczny itp. oraz w którym lepiej się ćwiczy...
Cheryl

Post autor: Cheryl »

My w szkole mamy właśnie gtakie kostiumy całe z lycry i ćwiczy się w nich bardzo dobrze i miło ;)
Nefretete

Post autor: Nefretete »

[quote:c981810e51="Aga"]Zastanawiam się jaka jest różnica pomiędzy kostiumem całym z lycry a poliamid + lycra. Który materiał jest grubszy,który bardziej elastyczny itp. oraz w którym lepiej się ćwiczy...[/quote:c981810e51]

hhmm, ten mieszany jest jakby mniej sliski, ale nie jest tak szorstki jak bawełna - nie wiem jak to wyrazic - nylony jest mniej błyszczący od lycry, ale nie tak matowy jak bawełna. :)
Qba

Post autor: Qba »

ja lubię bawelniane, spodenki mam z laycra okropne-wrzynają się i haczą.
ODPOWIEDZ