Gimnastyka artystyczna/sportowa
-
.:Odylia:.
"tego czegoś" miom zdaniem nie da sie "wyrobic" zarówno u gimnastyczek jak i tancerek...a jak juz jest wyćwiczone to zawsze bedzie wygladać sztucznie-takie moje zdanie i niestety widac roznice na planszy czy scenie miedzy tymi ktore sie urodziły z "czymś" a tym ,ktore nad tym pracują jak np nad rozwartością...
-
drCoppelius
w sumie to ja takich chłopaków po prostu podziwiam, żeby trenować dyscyplinę zdominowaną całkowicie przez dziewczyny... [to tak samo jakby dziewczyna zaczęła grać w piłkę nożną w zawodowym zespole :P]
mało ludzi słyszało o gimnastykach artystycznych. ciekawa jestem jak reagują na to "jestem gimnastykiem artystycznym", jeżeli nadal dziwnie reagują na "jestem tancerzem baletowym"...
mnie osobiście bardzo się to podoba.
i sam gimnastyk nienajgorszy :D :mrgreen: :twisted:
a słyszeliście może o gimnastyce estetycznej? :)
mało ludzi słyszało o gimnastykach artystycznych. ciekawa jestem jak reagują na to "jestem gimnastykiem artystycznym", jeżeli nadal dziwnie reagują na "jestem tancerzem baletowym"...
mnie osobiście bardzo się to podoba.
i sam gimnastyk nienajgorszy :D :mrgreen: :twisted:
a słyszeliście może o gimnastyce estetycznej? :)
gimnastyka estetyczna to coś takiego jak artystyczna, tyle że 'lżejsza' - taki bardziej taniec z przyrządem po prostu ;) popularna jest w bloku wschodnim (Rosja, Ukraina, Białoruś) i jako dyscyplina olimpijska wejdzie dopiero w 2012 roku (podobno). jest to dobre wyjście dla dziewczyn, które są zbyt stare na gimnastykę artystyczną, a chciałyby ćwiczyć [czyli jak domniemam, kariera gimnastyczki estetycznej trwa dłużej niż takiej artystycznej].
tak mi się obiło o uszy :)
tak mi się obiło o uszy :)