Pointy a wrastające paznokcie. Pomóżcie! :(

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
Kasia :))

Post autor: Kasia :)) »

nie no, ja ogolnie mam chyba dwie warstwy paznokci.. ;) jak jeden zejdzie to drugi siedzi pod spodem. kiedys dlubiac fistaszki zlamalam paznokcia tak ze mi sie na pol rozjechal i pod spodem tez byl drugi.. (nie przecze ze krew tez byla..)
;)

[color=violet:6b599af4ef]Przypominam, że jest to wątek o wrastających paznokciach i innych tego typu paznokciowych problemach baletowych, a nie o paznokciach w ogóle! Cz. [/color:6b599af4ef]
gonia

Post autor: gonia »

[quote:8dd64bef59="Czajori"]Przecież jak obcinasz paznokieć, to nie obcinasz tej części, która wrasta. :roll:[/quote:8dd64bef59]

Głupie pytanie, ale jaka część paznokcia wrasta? Bo niezbyt rozumiem...
Kasia :))

Post autor: Kasia :)) »

nie wiem w jakim kontekscie zostalo to uzyte, ale wydaje mi sie ze chodzi o to, ze jak wiesz, czasem ktos ma problem, ze konce paznokci wzynaja im sie w skore... i tego nie mozna obciac..
gonia

Post autor: gonia »

Aha... teraz już rozumiem... bo niezbyt rozumiałam, która część (znaczy, ta prawa, lewa, góra, czy eee.. "dół") paznokcia wrasta... czyli te górne końce się wcinają w boki, dobrze rozumiem?
Czajori

Post autor: Czajori »

Dokładnie tak, jak mówi Kasia :). Wrastają jakby górne rogi paznokcia, co objawia się ostrym bólem, zaczerwienieniem tkanki wokół brzegów paznokcia i czasem lekkim obrzękiem. Nic przyjemnego! :twisted:
ODPOWIEDZ