Od początku tańczenia na pointach mam ten sam bolesny problem. Wrastające paznokcie. Wbijają się w palec i okrutnie bolą. Próbowałam już robić różne rzeczy : od kupowania specjalnych mazideł przeciwko wrastaniu paznokci, wkładaniu odrobiny waty pod końcówkę do nowoodkrytej : po porstu wycinaniu końcówek paznokcia. Na początku, ten ostatni sposób bardzo mi pomógł ale później ból powrócił z podwójną siłą :(
Nie wiem co już robić :( Pomóżcie!
Pointy a wrastające paznokcie. Pomóżcie! :(
-
DolceGabbana
-
DolceGabbana
DolceGabbana, radziłabym jednak nie zniechęcać się do mazideł, i wypróbować płyn zmiękczający paznokcie firmy Dr Scholl (podaję dokładną nazwę: "Toenail softening solution" - jakie to oczywiste :)).
Oraz oczywiście wkładki. Osoby, które mają problemy z wrastającymi paznokciami, zdecydowanie powinny używać wkładek, nie prowizorycznych z chustczek, tylko najlepiej silikonowych. Osobiście używam najzwyklejszych wkładek z materiału i zdecydowanie mniej narzekam na wrastające paznokcie.
Usunięcia nie polecam, bo często po takich zabiegach paznokcie odrastają słabsze i nierówne, co przy tańcu w pointach powoduje dodatkowy dyskomfort.
Oraz oczywiście wkładki. Osoby, które mają problemy z wrastającymi paznokciami, zdecydowanie powinny używać wkładek, nie prowizorycznych z chustczek, tylko najlepiej silikonowych. Osobiście używam najzwyklejszych wkładek z materiału i zdecydowanie mniej narzekam na wrastające paznokcie.
Usunięcia nie polecam, bo często po takich zabiegach paznokcie odrastają słabsze i nierówne, co przy tańcu w pointach powoduje dodatkowy dyskomfort.
-
DolceGabbana