Internaty przy OSB

Wszelkie sprawy szkolne, np. jak dostać się do szkoły baletowej, wiek, wymagania, adresy nowych szkół, sukcesy, zmartwienia, egzaminy, codzienna szkolna rutyna, edukacja małych dzieci, balet dla dorosłych, studia wyzsze;
Czajori

Internaty przy OSB

Post autor: Czajori »

Podkusiło mnie, żeby założyć taki temat, zresztą jedna z Forumowiczek zauważyła jego brak, a wydaje mi się, że przy małej ilości szkół baletowych w Polsce życie w internacie jest często koniecznością.

Jak wygląda życie w internacie szkoły baletowej? Jak dajecie sobie radę z godzeniem obowiązków szkolnych, baletowych i "domowych"?

P.S. Widziałam kiedyś amerykański film o szkole baletowej. W każdym dwuosobowym pokoju było lustro i drążek - podejrzewam, że polska rzeczywistość ( i amerykańska poza filmem pewnie też) jest trochę inna :wink:
Paula

Re: "Dom Tancerza"

Post autor: Paula »

Oj bardzo ciekawy temat! Tez się chętnie dowiem!
Za taki drążek i lustro to bym wiele dała...
A nie pamiętasz jaki był to film?
Nena

Re: "Dom Tancerza"

Post autor: Nena »

Właśnie, co to był za film? Chciałabym zobaczyć, jak wygląda takie życie w internacie... może ktoś się wypowie? ;)
Marysia W

Post autor: Marysia W »

Ja co prawda nie mieszkam w internacie ale większość mojej klasy tak. W pokoju może mieszkać ok. czterech osób. Żadnych drążków i luster nie ma... są łózka, biurka i szafy. Jak w domu. ;) Są specjalne godziny na odrabianie lekcji, więc jakoś sobie dają radę. :D
Gość

Post autor: Gość »

No to ja ze swojego podwórka (czyli bursa warszawska - [size=9:f6668557cf]ale sama w niej nie mieszkam[/size:f6668557cf])
Pokoje są 3-osobowe, są w nich: 3 łóżka, szafy, półki na ścianach (takie podwieszane), stolik oraz umywalka z lustrem. Pokoje są na klucz. Na korytarzach są szafy na kurtki i buty. Nie ma żadnych drążków ani luster.
Na parterze jest stołówka a pokoje na piętrach.

O funkcjonowaniu napisze później

PS Dom Tancerza to nazwa pensjonatu w Gdańsku...
Maron

Post autor: Maron »

a w domu tancerza przyjmują uczniów??

bo wiecie ja prawdopodobnie bede uczyła się "na miejscu", ale sądzę że internat nie za bardzo mi odpowiada...
sfra

Post autor: sfra »

z tego co wiem, to Dom Tancerza pełni funkcje hotelowe i każdy moz e w nim spędzić (nie tylko) noc ...
Gość

Post autor: Gość »

Jak Cię stać... -> [url=http://www.domtancerza.szkolabaletowa.pl/ceny.htm]cennik[/url] (o ile dobrze pamiętam to uczniowie tam chyba nie mieszkają, ale jeszcze się dowiem)
Kasia :))

Post autor: Kasia :)) »

czy to sa ceny za jedna noc? :o
sfra

Post autor: sfra »

Za jedną dobę hotelową (zazwyczaj od 12 do 12 )
ODPOWIEDZ