Internaty przy OSB
Internaty przy OSB
Podkusiło mnie, żeby założyć taki temat, zresztą jedna z Forumowiczek zauważyła jego brak, a wydaje mi się, że przy małej ilości szkół baletowych w Polsce życie w internacie jest często koniecznością.
Jak wygląda życie w internacie szkoły baletowej? Jak dajecie sobie radę z godzeniem obowiązków szkolnych, baletowych i "domowych"?
P.S. Widziałam kiedyś amerykański film o szkole baletowej. W każdym dwuosobowym pokoju było lustro i drążek - podejrzewam, że polska rzeczywistość ( i amerykańska poza filmem pewnie też) jest trochę inna :wink:
Jak wygląda życie w internacie szkoły baletowej? Jak dajecie sobie radę z godzeniem obowiązków szkolnych, baletowych i "domowych"?
P.S. Widziałam kiedyś amerykański film o szkole baletowej. W każdym dwuosobowym pokoju było lustro i drążek - podejrzewam, że polska rzeczywistość ( i amerykańska poza filmem pewnie też) jest trochę inna :wink:
Re: "Dom Tancerza"
Oj bardzo ciekawy temat! Tez się chętnie dowiem!
Za taki drążek i lustro to bym wiele dała...
A nie pamiętasz jaki był to film?
Za taki drążek i lustro to bym wiele dała...
A nie pamiętasz jaki był to film?
Re: "Dom Tancerza"
Właśnie, co to był za film? Chciałabym zobaczyć, jak wygląda takie życie w internacie... może ktoś się wypowie? ;)
No to ja ze swojego podwórka (czyli bursa warszawska - [size=9:f6668557cf]ale sama w niej nie mieszkam[/size:f6668557cf])
Pokoje są 3-osobowe, są w nich: 3 łóżka, szafy, półki na ścianach (takie podwieszane), stolik oraz umywalka z lustrem. Pokoje są na klucz. Na korytarzach są szafy na kurtki i buty. Nie ma żadnych drążków ani luster.
Na parterze jest stołówka a pokoje na piętrach.
O funkcjonowaniu napisze później
PS Dom Tancerza to nazwa pensjonatu w Gdańsku...
Pokoje są 3-osobowe, są w nich: 3 łóżka, szafy, półki na ścianach (takie podwieszane), stolik oraz umywalka z lustrem. Pokoje są na klucz. Na korytarzach są szafy na kurtki i buty. Nie ma żadnych drążków ani luster.
Na parterze jest stołówka a pokoje na piętrach.
O funkcjonowaniu napisze później
PS Dom Tancerza to nazwa pensjonatu w Gdańsku...