Cudowny Świat Baletu

Dyskusje o spektaklach, programach TV, książkach, artykułach, nagraniach CD/video/DVD, fotografii, stronach internetowych;
Alicja

Cudowny Świat Baletu

Post autor: Alicja »

Dla wszystkich którzy jeszcze nie zdążyli usłyszeć - 9 lutego o 18.00 w szczecińskiej Operze przedstawienie o przeuroczym tytule "Cudowny Świat Baletu" - "fragmenty popularnych baletów, choreograficzne miniatury baletowe". Doskonała okazja do obejrzenia owoców pracy całego zespołu, pana Niekrasowa, a także nowoprzyjętej pary (podobno świetnych) tancerzy. :D
Maron

Post autor: Maron »

polecam, gorąco polecam! dzięki temu pokochałam balet i zadecydowałam że chcę tańczyć!! :D
Misour

Post autor: Misour »

Szkoda że tego nie obejrzę :(
Paula

Post autor: Paula »

A także miniatury baletowej do polki Straussa, w choreografii p. Niekrasowa, która może nie jest zbyt skomplikowana ale zasadniczo dość wesoła, w wykonaniu uczniów 4/5 klasy i 8/9 Ogniska Baletowego.
Ja niestety udziału wziąć nie mogę ze względu na fakt wyjazdu, ale moje koleżanki będzie można popodziwiać :)
aankaa_baletnica=)

Post autor: aankaa_baletnica=) »

Ja mam z Krakowa troche za dalego... ale gdyby było bliżej to napewno bym poszła. Tytuł jest bardzo fajny=)
raisa

Post autor: raisa »

Szkoda że w Szczecinie. Z Poznania nie jest bardzo daleko ale jest to i tak kawałek drogi.
Paula

Post autor: Paula »

http://www.infoludek.pl/kultura/details?id=10356
Kasia G

Post autor: Kasia G »

za portalem teatry.art.pl:

"Kilka dni później 9 lutego przeniesiemy się w krainę baletu i muzyki - zobaczymy najsłynniejsze fragmenty popularnych baletów w reżyserii Walerija Niekrasowa. Wystąpią nowi soliści Opery na Zamku: Jana Salenka, Marian Walter i Hideo Sugano.

- Chcemy, by to przedstawienie zapoczątkowało rozwój baletu w naszym mieście - powiedział Marek Sztark, dyrektor Opery. - Planujemy co dwa miesiące wystawiać nowy spektakl baletowy. Chcemy też stworzyć małą scenę baletową, która umożliwi to przedsięwzięcie. Już wkrótce ogłosimy konkurs na przebudowę i aranżację tego miejsca.

ziz
Gazeta Wyborcza Szczecin
31 stycznia 2006
Kasia :))

Post autor: Kasia :)) »

juz jutro "cudowny swiat baletu"
oczywiscie bede ogladac :)
dostalam specjalne zaproszenie :D
Kasia :))

Post autor: Kasia :)) »

wlasnie dzisiaj bylam na "cudownym swiecie baletu" i tytul odzwierciedla moje wrazenia.
uklady byly niesamowite, ciekawe i w swietnym wykonaniu.
goscilismy solistow z kijowa i berlina.
bylo pieknie :)
ODPOWIEDZ