Cudowny Świat Baletu
Cudowny Świat Baletu
Dla wszystkich którzy jeszcze nie zdążyli usłyszeć - 9 lutego o 18.00 w szczecińskiej Operze przedstawienie o przeuroczym tytule "Cudowny Świat Baletu" - "fragmenty popularnych baletów, choreograficzne miniatury baletowe". Doskonała okazja do obejrzenia owoców pracy całego zespołu, pana Niekrasowa, a także nowoprzyjętej pary (podobno świetnych) tancerzy. :D
A także miniatury baletowej do polki Straussa, w choreografii p. Niekrasowa, która może nie jest zbyt skomplikowana ale zasadniczo dość wesoła, w wykonaniu uczniów 4/5 klasy i 8/9 Ogniska Baletowego.
Ja niestety udziału wziąć nie mogę ze względu na fakt wyjazdu, ale moje koleżanki będzie można popodziwiać :)
Ja niestety udziału wziąć nie mogę ze względu na fakt wyjazdu, ale moje koleżanki będzie można popodziwiać :)
-
aankaa_baletnica=)
za portalem teatry.art.pl:
"Kilka dni później 9 lutego przeniesiemy się w krainę baletu i muzyki - zobaczymy najsłynniejsze fragmenty popularnych baletów w reżyserii Walerija Niekrasowa. Wystąpią nowi soliści Opery na Zamku: Jana Salenka, Marian Walter i Hideo Sugano.
- Chcemy, by to przedstawienie zapoczątkowało rozwój baletu w naszym mieście - powiedział Marek Sztark, dyrektor Opery. - Planujemy co dwa miesiące wystawiać nowy spektakl baletowy. Chcemy też stworzyć małą scenę baletową, która umożliwi to przedsięwzięcie. Już wkrótce ogłosimy konkurs na przebudowę i aranżację tego miejsca.
ziz
Gazeta Wyborcza Szczecin
31 stycznia 2006
"Kilka dni później 9 lutego przeniesiemy się w krainę baletu i muzyki - zobaczymy najsłynniejsze fragmenty popularnych baletów w reżyserii Walerija Niekrasowa. Wystąpią nowi soliści Opery na Zamku: Jana Salenka, Marian Walter i Hideo Sugano.
- Chcemy, by to przedstawienie zapoczątkowało rozwój baletu w naszym mieście - powiedział Marek Sztark, dyrektor Opery. - Planujemy co dwa miesiące wystawiać nowy spektakl baletowy. Chcemy też stworzyć małą scenę baletową, która umożliwi to przedsięwzięcie. Już wkrótce ogłosimy konkurs na przebudowę i aranżację tego miejsca.
ziz
Gazeta Wyborcza Szczecin
31 stycznia 2006