żeby pointy były trwałe...?

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
kitri

żeby pointy były trwałe...?

Post autor: kitri »

no właśnie co zrobić?? nie mam jakiegoś oszałamiającego podbicia, a mimo to pointy starczają mi góra na miesiąc... dodam,że ćwicze w grishko i nie wyrabiam ich przed używaniem.
macie jakieś sposoby?? z góry dziękuje :D
.:Swanilda:.

Post autor: .:Swanilda:. »

Mam tak samo jak Ty...Tylko,że mi ostatnio pointy łamią się po jakiś 2 tygodniach...A podbcia superowego nie mam. Właśnie żeby oszczędzić pointy to ich wogóle nie wyrabiam (nie wyginam itp...) tylko stanę w nich chwilę i potem robię wariację -> same się na niej wyrabiają...

Zawsze można sobie zszyć pointy,żeby podbicie nie "wyskakiwało"...
sfra

Post autor: sfra »

Próbowałaś twardszego modelu ?
Goosia

Post autor: Goosia »

Twardszy model nie zawsze pomaga - ja mam małe podbicie i jedne pointy XXXX i wyrobiły podpostu w jednym miejscu zgięcia nogi i tez są juz u końca swojego użytkowania... Nie zawsze twardość wydłuża życie pointy... :(
Gość

Post autor: Gość »

Mi udało się ograniczyć łamanie (gumki i mulina na wierzchu), ale teraz zbija mi się (mięknie) czubek. Nie wiecie co zrobić, rzeby tak się nie robiło.
Goosia

Post autor: Goosia »

Do zamrażarki na pare godzin :D inego sposobu nie znam :P
gonia

Post autor: gonia »

A co zrobić, jak pointy się złamią, a chce się jeszcze je użytkować? Słyszałam o jakiś specjalnych wkładkach, ale są jeszcze inne sposoby?
drCoppelius

Post autor: drCoppelius »

[quote:ecf040282f="Goosia"]Do zamrażarki na pare godzin :D inego sposobu nie znam :P[/quote:ecf040282f]

a czy jak te pointy sie później nie rozkleją? :roll:
Copellia1

Post autor: Copellia1 »

No też jestem ciekawa kto wymyślił taki sposób i czy się nie rozkleją :?: :D :roll:
Kasia :))

Post autor: Kasia :)) »

hmmm a czy zeby pointy sie nie lamaly nie mozna ich po prostu rozgrzac przed uzyciem?
ODPOWIEDZ