Kto ma przeprosty i wykorzystuje je prawidłowo może się cieszyć. Ale na co przeprosty osobie, która w ogóle nie korzysta z tego "daru"? Nie trzeba jednak się martwić- można przeprosy też "wyrobić", ciężką pracą ale można :wink:
ja przeprosty wyrabiam kładąc nogę na biurku i naciskając z całej siły..
a tak mam pytanko. wczoraj strasznie mi strzeliło jakby w ścięgnie (?) pod kolanem. to jest dobrze czy źle? (bolało 3 sekundy, ale zaraz przeszło) czy to znaczy ze noga po tym jest bardziej rozciągnięta i wygięta?
Jak bolało to znaczy, że źle. To niekoniecznie działa tak, że teraz masz nogę bardziej 'wygiętą', bo teraz kolano musi mieć trochę czasu na zregenerowanie się, i może wręcz się zrobić mniej 'wygięt'e (mechanizm obronny). Wyłozyłam dość łopatologicznie ;) , ale tak w skrócie to się mniej więcej przedstawia.
no ale zauważyłam że po tym strzeleniu to moja noga jest bardziej rozciągnięta (lewa jest mniej rozciągnięta niż prawa.. tak samo mam gorszą równowagę na lewej)
ja tam mogłabym jeszcze trochę sobie przeprosty wyrobić bo aż tak dużych nie mam. A to się równo wyrobi czy jak, żebym potem nie miała w jednej nodze mega przeprostu a w drugiej prawie w cale :lol: