Taniec na kanale MEZZO

Dyskusje o spektaklach, programach TV, książkach, artykułach, nagraniach CD/video/DVD, fotografii, stronach internetowych;
Kasia :))

Post autor: Kasia :)) »

no to musze go obejrzec... ;) najwyzej wlamie sie komus kto ma mezzo do mieszkania...
gonia

Post autor: gonia »

hehe :D A tak na marginesie: dlaczego balet na mezzo jest o takich dziwnych porach? Bo niew iem, ale mi żadko kiedy pasuje godzina baletu tak, żebym mogła cały obejżeć- albo jest za późno i w połowie zasypiam, albo jest po południu i zapomnę/ nie mam czasu/ oba telewizory są zajęte. A może to ja mam takiego pecha? Bo jak mam czas na TV to zawsze na mezzo lecą jacyś grajkowie :evil: :evil: :evil: a może by wymyślili program telewizyjny, gdzie ciągle by balety i audycje o balecie leciały??
Kasia G

Post autor: Kasia G »

balet na mezzo jest zwykle w niedziele o 20 ( nie w kazdą), potem spektakl powtarzany jest w poniedziałek o 13.45,a potem jeszcze kilkakrotnie w rózne dni o późnych porach. Uważam że to swietny system - kto lubi ogladac - moze w niedzielę, kto nagrywać, albo zapomniał za pierwszym razem moze to nadrobic
drCoppelius

Post autor: drCoppelius »

a w jakich kablówkach jest ten program? ja go nie mam :(
Copellia1

Post autor: Copellia1 »

Ja też go niemam a więc kto wie???? :D
.:Odylia:.

Post autor: .:Odylia:. »

cyfra + ,opcja dodatkowa do pakietu komfortowego i tematycznego, ktorego stałam sie dzis niespodziewanie posiadaczką :D

Właśnie oglądam balet Excelsior na Mezzo i juz drugą godzinę zastanawiam się o czym to jest...Na warsztatach w Bytomiu byl nawet jeden wielki wyklad poswiecony rekonstrukcji tego dzieła w wykonaniu właśnie mediolańskiej La Scali (Roberto Bolle jest ewidentnie boski :shock: )ale mimo rozbierania go na czesci pierwsze nie łapie sie w tym chaosie-jedna część zupelnie nie jest spójna z kolejną :roll: Czy ktoś może mi pomóc? :( A moze chociaz podzielić sie wrażeniami... :wink:
Kasia G

Post autor: Kasia G »

ten balet to alegoria rozwoju i potęgi Europy w XIX wieku - niezły temat co? ;)

zaiste :shock: ale przyszlo mi to do glowy dopiero jak flagi zaczely "biegac" po scenie-czyli na 5 minut przed finałem :P ...ogolnie spektakl strasznie kiczowaty :? ale warto bylo zobaczyc kogos takiego jak Sabina Brazzo,Marta Romagna czy cudowny Robert Bolle w pełnowymiarowym spektaklu...
Joanna

Post autor: Joanna »

No właśnie miałam pytać, czy to Excelsior' Slave (pod taka nazwą się spotkałam z tym baletem) z Robertem Bolle(m?). Aczkolwiek całego spektaklu nigdy nie widziałam.
ODPOWIEDZ