Roztańczona izba chorych :))

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
Pola1

Post autor: Pola1 »

..bowiem pare dni po rzekomym ozdrowieniu dowiedzialam sie ze mialam/mam koklusz(krztusiec)(ostra choroba zakazna charakteryzujaca sie cholernie nieprzyjemnym duszacym kaszlem) tak wiec przez 2 miechy chodzilam z ostra choroba zakazna zarazając (polozylam do lozka 1/3 klasy)i w ogole jej nie leczac-gratis nieleczony koklusz przemienia sie w tzw "kaszel studniowy" czyli czeka mnie jeszcze prawie raz tyle męczarni :?po drodze jeszcze jest podejrzenie ze w szpitalu zarazilam sie gruzlicą

a nie pomyslalaś o swoich kolezankach z grupy baletowej,że mozesz je tez zarazić i co wtedy bedzie
.:Odylia:.

Post autor: .:Odylia:. »

o to wlasnie kochana Polu1 zapytaj moich lekarzy :wink: sama tez mozesz poczytac o tej chorobie i dowiedziec sie ze w chwili najwiekszego prawdopodobienstwa zarazenia nie chodzilam na balet :wink: zdrówka na Święta życze.... p.s. dziekuje,Nena,za dobre słowo ;*
Goosia

Post autor: Goosia »

Ja w tym roku jestem zdrowa jak nigdy do tąd :D nie chce zapeszać - bo jest super! Gorące całusy dla wszystkich chorych i podziębionych balerinek :* :P

Przez swoją atonię jelit i zespół drażliwego jelita grubego spowodowane kędysiejszym odchudzaniem czasem zostaje w domu z powodu bólu brzucha i okrrrrropnie bolesnego skurczu jelita, ale to spotyka mnie najczęsciej dwa razy w miesiącu :roll:
amira

Post autor: amira »

Tak to jest, każdy dźwiga swój krzyż. Ja też niestety znam ten ból, gdy przez chorobę trzeba zrezygnować z pasji swojego zycia. Nie do końca tak się poddałam, bo częściowo tę pasję realizowałam, ale... Na choroby są 2 sposoby, albo z nimi walczyć, albo się z nimi zaprzyjaźnić, gdy walka już nie daje rezultatu. Ja swoją już nawet polubiłam, jest częścią mnie.
Obecnie narzekam tylko na swoje alergie i okresowe zaziębienia. Wszystkim praktykującym i teoretyzującym balerinkom zdrówka życzę!!!
sisi

Post autor: sisi »

też jestem astmatyczką, na szczęscie taniec tylko mi pomaga. zabawne jest to, ze za to praie wcale nie moge biegać (natychmiast mam problemy z oddechem) a 3 godzinne zajęcia to nic! Lekarz spokojnie to przyjął do wiadomości i nie "zawadza", natomiast to w ogóle nie dociera do nauczycielki wf, więc potem zabawnie to wygląda, kiedy w dzienniku obok szóstek za gimnastykę stoją "laczki" za biegi :D
makova_panienka

Post autor: makova_panienka »

[quote:2d98fe8f35="sisi"]też jestem astmatyczką, na szczęscie taniec tylko mi pomaga. zabawne jest to, ze za to praie wcale nie moge biegać (natychmiast mam problemy z oddechem) a 3 godzinne zajęcia to nic! [/quote:2d98fe8f35]

masz ci los, jeszcze jedna rzecz która nas łączy... :D

[size=9:2d98fe8f35]ch-ipciu, on mnie napewno nie kocha[/size:2d98fe8f35]... :cry:
gonia

Post autor: gonia »

To ja też dołanczam do grona chorych :) Mam jakieś okropne przeziębienie- bolą mnie plecy, cieknie z nosa, okropiczny kaszelek i zimno w nóżki :( A ostatnio też byłam chora... co roku na pierwszy, biały, utrzymujący się śnieżek jestem chora. To jakieś...chore :) Ominie mnie Wigilia klasowa, ale co tam- i tak mi nie zabardzo zależało. A z tańcem nic nie robię. Coś po południu próbowałam zatańczyć (kawałek ukłądu), ale "se ne da"- nogi odmówiły posłuszeństwa :(:(:( A rozciągać i tak się nie rozciągam. Mam za słabą wolę, żeby codziennie się rozciągać :oops: :oops: :( :oops: A już tyle razy próbowałam....
Życzę wszystkim powrotu do zdrowia :)
Majka

Post autor: Majka »

ja też jestem chora :( na szczęście to tylko przeziębienie i moge tańczyć :wink: Pozdrawiam wszytskich Chorych i życzę szybciutkiego powriotu do zdrowia :P :P :*:*
Goosia

Post autor: Goosia »

dzisiaj w szkole coś mi zaczelo przeskakiwac w kolanie - teraz mam spuchniete i boli jak przyciskam, a chodzić moge normalnie :/ nie wiem co sie dzieje :shock: jejuuu!!
Maron

Post autor: Maron »

a ja?? choruje na niespełnienie pasji :? :x :cry: :(
ODPOWIEDZ