Studia: Teoria Tańca

Wszelkie sprawy szkolne, np. jak dostać się do szkoły baletowej, wiek, wymagania, adresy nowych szkół, sukcesy, zmartwienia, egzaminy, codzienna szkolna rutyna, edukacja małych dzieci, balet dla dorosłych, studia wyzsze;
Nefretete

Post autor: Nefretete »

ja również. trzymam kciuki za przyszłych teoretyków i mam nadzieję, że kolejna edycja ruszy za 2 lata, kiedy będę już magistrem :)
Joanna Bednarczyk

Post autor: Joanna Bednarczyk »

tak zgadza sie 3 edycja rusza, co oczywiscie mnie wielce raduje :P :D :lol:
sfra

Post autor: sfra »

Wspaniale! Oby było więcej ludzi dobrze (profesjonalnie) piszących (mówiących zresztą też) o tańcu :-)
Kasia G

Post autor: Kasia G »

jak tam pierwsze zajęcia z prof. Lange? Byłam dziś na obronie pracy dyplomowej kolezanki a tu nowa edycja teorii tanca działa aż miło. Ciekawa jestem wrażeń, bo nie miałam okazji wpaśc dziś do Was na żaden wykład, moze nastepnym razem ;)
Joanna Bednarczyk

Wrażenia bardzo pozytywne, choc temeratura pwietrza trochę nie sprzyjała skupieniu (było duszno), ale czego człowiek nie zniesie dla wiedzy o tańcu :wink:

przyznam się ze widziałam cię Kasiu przez moment, ale już rozpoczynały sie zajecia i jakoś nie zdązyłam ci się przedstawić. :roll:

moze będzie jakas inna bardziej sprzyjająca okazja. :)
Kasia G

[quote:b8122b6ecb="Joanna Bednarczyk"]
przyznam się ze widziałam cię Kasiu przez moment, ale już rozpoczynały sie zajecia i jakoś nie zdązyłam ci się przedstawić. :roll:

moze będzie jakas inna bardziej sprzyjająca okazja. :)[/quote:b8122b6ecb]

o, zapewne, 5 listopada będe u Was na zajęciach lub gdzieś koło na 100% ;)
Anca

Post autor: Anca »

I jak tam się studiuje? Czy można czasami wejść tak z zewnątrz na wykład i zobaczyć jak to wygląda?
Też sie wybieram w przyszłej edycji, czyli za rok...
Joanna Bednarczyk

[quote:f64639e7fa="Anca"]I jak tam się studiuje? Czy można czasami wejść tak z zewnątrz na wykład i zobaczyć jak to wygląda?
Też sie wybieram w przyszłej edycji, czyli za rok...[/quote:f64639e7fa]

studiuje sie dobrze, choć jak zawsze mogło by być lepiej :wink: - myśle przede wszystkim o wiekszej ilosci godzin, szczególnie z przedmiotów, które najbardziej interesują, w moim przypadku jest to "Historia tańca XX wieku" - ale wystosowaliśmy petycję i ma się trochę porawić :) przynajmniej ta kwestia.

a co do do wizytacji naszego kierunku, mysle ze nie ma przeciwskazań
jak bedziesz zainteresowana planem zajeć to napisz do mnie na pw.
fragilek

Post autor: fragilek »

Witam serdecznie,

Chciałabym podbić temat ze względu na tegoroczną edycję :)
Poszukując bardziej przydatnych niż moje aktualne kulturoznawstwo studiów podyplomowych,"niestety" trafiłam na te - znów wywołujące konflikt między sercem a rozumem :wink: Szczególnie,że to Warszawa jest :( Dlatego mam dość prozaiczne,ale ważne dla mnie pytanie do aktualnie studiujących - jak wygląda w Waszym przypadku grafik,o której zaczynacie w sobotę i kończycie w niedzielę? Takich info niestety w internecie nie znajdę. A może jest ktoś kto dojeżdża na studia z daleka? Generalnie: warto się tak tarabanić przez pół Polski? :lol:

Pozdrawiam serdecznie :)
Kasia G

na pytanie : czy warto musisz sobie sam (a) odpowiedzieć.
Zajecia zwykle ułożone sa tak, ze w sobote trawają od 10 do 18,a w niedzielę czasem są jedne zajecia, a czasem dwie "pary" czyli tzw. praktyka (zajecia taneczne) i film baletowy, a potem można hospitowac lub uczestniczyć w zajeciach Pedagogiki Baletu, których określina ilośc godzin MUSISZ hospitować.
Czyli reasumując: sobota: 10-18, niedziela: 10 - 13, czasem wcale nie ma zajec, czasem jedne, ale musisz sobie wygospodarowac czas na hospitację zajec Pedagogiki
ODPOWIEDZ