rozmiary point - nasza tabela
rozmiary point - nasza tabela
Ponieważ z uporem maniaka zapytania o rozmiary, długości i szerokości point mnożą się we wszelkich możliwych "pointowych"wątkach, zakładam ten temat. W pierwszym poście będę uaktualniać w tabeli, podawane prze Was informacje, tak, żebyśmy miały tu przejrzystą listę.
Bardzo prosiłabym o rzetelne dane - tylko i wyłącznie własnych point sprawdzonych na własnych nogach, dobranych odpowiednio, w których swobodnie ćwiczycie z wkładkami i - żeby nie było - [i:09e43cbe9f]mam grishko 3 xx, niby dobre na długość, ale za wąskie[/i:09e43cbe9f]. [u:09e43cbe9f]Nie chwalimy się tu jakie pointy mamy, tylko podpowiadamy jakie należy wybrać z uwagi na rozmiar stopy, tak żeby osoby poszukujące informacji na ten temat nie zostały wprowadzone w błąd, lecz mogły otrzymać solidną pomoc.[/u:09e43cbe9f]
Zapraszam do współpracy (temat będę uzupełniać o info podane już w innych wątkach, w miarę możliwości czasowych)
dla przykładu - moje dane oraz zaczerpnięte z naszej galerii point, w tabeli będą wyglądać tak:
[img:09e43cbe9f]http://img840.imageshack.us/img840/3323/pointy.jpg[/img:09e43cbe9f]
[color=olive:09e43cbe9f](tym samym ostrzegam - nabijane posty w pozostałych tematach, z setnym zapytaniem o długość lub szerokość stopy/pointy (a uwzględnioną tutaj w tabeli) będę kasować z dziką satysfakcją :P )[/color:09e43cbe9f]
Bardzo prosiłabym o rzetelne dane - tylko i wyłącznie własnych point sprawdzonych na własnych nogach, dobranych odpowiednio, w których swobodnie ćwiczycie z wkładkami i - żeby nie było - [i:09e43cbe9f]mam grishko 3 xx, niby dobre na długość, ale za wąskie[/i:09e43cbe9f]. [u:09e43cbe9f]Nie chwalimy się tu jakie pointy mamy, tylko podpowiadamy jakie należy wybrać z uwagi na rozmiar stopy, tak żeby osoby poszukujące informacji na ten temat nie zostały wprowadzone w błąd, lecz mogły otrzymać solidną pomoc.[/u:09e43cbe9f]
Zapraszam do współpracy (temat będę uzupełniać o info podane już w innych wątkach, w miarę możliwości czasowych)
dla przykładu - moje dane oraz zaczerpnięte z naszej galerii point, w tabeli będą wyglądać tak:
[img:09e43cbe9f]http://img840.imageshack.us/img840/3323/pointy.jpg[/img:09e43cbe9f]
[color=olive:09e43cbe9f](tym samym ostrzegam - nabijane posty w pozostałych tematach, z setnym zapytaniem o długość lub szerokość stopy/pointy (a uwzględnioną tutaj w tabeli) będę kasować z dziką satysfakcją :P )[/color:09e43cbe9f]
No i właśnie dlatego mamy naszą tabelę, bo te które podałaś nijak się mają do tego jak jest w Europie (ai to czasem się zmienia). W pierwszej zaznaczone jest, że to US size, druga chyba jest taka sama. Możliwości zakupu point w Polsce są mniej więcej takie same dla wszystkich, w sensie -często są to te same źródła, dlatego może się bardziej tutaj przydać nasze doświadczenie.
-
martini_rosso
-
martini_rosso
Mam prośbę do osób, które miały styczność z Blochami, a konkretnie: chciałam zapytać, jak to jest z szerokością tych point, bo co do samego rozmiaru w zakresie długości wygląda to dość podobnie do Grishko. Mam niestety dość szeroką stopę, ok. 9.5 cm w halluksie (wg Grishko XXXX, wg Sanshy W), i jak dotąd nie znalazłam tabeli rozmiarów, która uwzględniałby też, jakże przecież istotną kwestię szerokości stopy dla point Blocha (nie ma takiej informacji nawet na oficjalnej stronie producenta). Będę wdzięczna za wszelkie wskazówki :)