Podstwowe kroki w balecie
Podstwowe kroki w balecie
Tak się wczoraj zastanawiałam, co ludzie uważają za podstawowe pas w balecie. Więc oto ta ankieta!
pytanie jest nieprecyzyjne:
co ludzie uznają za podstawowe kroki w balecie? - ludzie czyli kto? Ludzie czyli społeczeństwo, ludzie czyli ci, co oglądają balet? Ogólnie ludziom nie znającym się na balecie balet kojaży się z "drobieniem na palcach".
Ludzie którzy znają się na balecie wiedza ze jest co najmniej kilkanascie podstawowych dla baletu klasycznego pas i ćwiczeń: battement w róznych formach (podstawowe to tendus), plie, developpe, rond de jambe itd itp. Więc nie bardzo wiem co ta ankieta ma wyjaśnić?
co ludzie uznają za podstawowe kroki w balecie? - ludzie czyli kto? Ludzie czyli społeczeństwo, ludzie czyli ci, co oglądają balet? Ogólnie ludziom nie znającym się na balecie balet kojaży się z "drobieniem na palcach".
Ludzie którzy znają się na balecie wiedza ze jest co najmniej kilkanascie podstawowych dla baletu klasycznego pas i ćwiczeń: battement w róznych formach (podstawowe to tendus), plie, developpe, rond de jambe itd itp. Więc nie bardzo wiem co ta ankieta ma wyjaśnić?
to nie jest tak, co myślą/ uważają ludzie, związani z baletem czy nie. balet po prostu MA pewne formalnie ustanowione kroki, które z nich są podstawowe itp. można się zasugerować np. programem nauki t. klasycznego dla szkół baletowych (do znalezienia na forum). to tak, jakby zapytać, co ludzie uwazają za podstawowe w np. nauce matematyki czy języka obcego. a to nie ma, co sobie uważają, tylko po prostu pewne rzeczy sa ustalone, opisane, i już, nie ma tu nic do 'uważania sobie'.
-
madziadziama5