Filmy dokumentalne o tańcu
-
dragonair91
Filmy dokumentalne o tańcu
Witam wszystkich :)
Mam zamiar pisać maturę z wotu i zastanawiam się czy istnieją jakieś filmy dokumentalne które można było by także obejrzeć jeśli ktoś zna prosze o podanie mi tytułów .. :) z góry dzięki :)
Mam zamiar pisać maturę z wotu i zastanawiam się czy istnieją jakieś filmy dokumentalne które można było by także obejrzeć jeśli ktoś zna prosze o podanie mi tytułów .. :) z góry dzięki :)
Są różne filmy dokumentalne- na temat szkół baletowych (m.innymi Vaganova, Perm, Bolshoi, POB school)- większość z nich znajdziesz na www.youtube.com , ale też na temat tworzenia czy odtwarzania wielkich choreografi (także Paris Opera Ballet, Kirov chyba też coś ma w zanadrzu).
Są filmy dokumentalne o grupie Digiliewa- Les Ballets Russes i o samych tancerzach.
Są filmy dokumentalne o grupie Digiliewa- Les Ballets Russes i o samych tancerzach.
-
dragonair91
dobrze że są :) tylko chodzi mi właśnie o takie które mi przybliżą też i troche urozmaicą naukę do matury .. :) miałem na mysli jakiś film który mógł bym pobrać lub zakupić coś dłuższego niż filmy z youtube ... :) ech boje się tej matury ale bardzo mi zalezy aby ją zdać ... a cieższko jest się samemu douczać .. ;/
-
ebaleciara
Dzisiaj rano znów natrafiłam na film o tańcu. Nazywał się "Potęga tańca". Niestety nie mogłam obejrzeć bo musiałam wyjść ;/
Wielkie tańczenie
Potęga tańca
sobota, 7 sierpnia - 08:05 | TVP Kultura
odc. 1
dokument - Wielka Brytania/ USA 1993 | 60 minut
Cykl prezentuje różne formy tańca. W każdym kraju kultura tańca jest inna, ponieważ kształtował się on w różnych warunkach. To powoduje powstanie różnorodnych stylów. Pierwszy odcinek próbuje wyjaśnić, na ile taniec zawarty jest w ludzkich genach i organicznie związany z ciałem i życiem człowieka.
kolejny odcinek o tej samej godzinie 14.08 :)
Wielkie tańczenie
Potęga tańca
sobota, 7 sierpnia - 08:05 | TVP Kultura
odc. 1
dokument - Wielka Brytania/ USA 1993 | 60 minut
Cykl prezentuje różne formy tańca. W każdym kraju kultura tańca jest inna, ponieważ kształtował się on w różnych warunkach. To powoduje powstanie różnorodnych stylów. Pierwszy odcinek próbuje wyjaśnić, na ile taniec zawarty jest w ludzkich genach i organicznie związany z ciałem i życiem człowieka.
kolejny odcinek o tej samej godzinie 14.08 :)