XV Międzynarodowa Konferencja Tańca Współczesnego

Ogłoszenia, informacje i dyskusje o kursach, konkursach, warsztatach, audycjach, powstających szkołach. Kursy baletowe dla dorosłych;
Tranquility

XV Międzynarodowa Konferencja Tańca Współczesnego

Post autor: Tranquility »

Międzynarodowa Konferencja Tańca Współczesnego i Festiwal Sztuki Tanecznej jest dwutygodniową imprezą o charakterze artystycznym i edukacyjnym organizowaną przez Śląski Teatr Tańca. Wykłady, zajęcia, projekty twórcze i spektakle są organizowane i prezentowane na scenie Śląskiego Teatru Tańca w Bytomiu i festiwalowych miast partnerskich na terenie Polski i regionu. Każdego lata, na zaproszenie ŚTT, zespoły, wykładowcy, studenci i sympatycy tańca z całego świata gromadzą się celebrując wspólnie taniec współczesny, różne dyscypliny i formy sztuki, przyczyniając się do ich rozwoju.

http://konferencja.stt.art.pl/
Nemo

Post autor: Nemo »

Polecam baaardo goraco!!!!
Ja na pewno wybiorę się na zajęcia z Norą Chipamuire, dwa lata temu prowadziła tylko masterclasses, były super!
Tranquility

poważnie się zastanawiam.
i cena (w porównaniu np. z poznaniem) nie jest wysoka.
.:Agga:.

Post autor: .:Agga:. »

Czy w ciagu dwoch tygodni moge chodzic na rozne zajecia czy tylko na te ktore wybiore?
abeille

Post autor: abeille »

nie otwiera mi sie niestety ta strona moglibyscie mi powiedziec kiedy dokladnie zaczynaja sie te zajecia i ile kosztuja? bardzo prosze, nie wiem dlaczego ale komp mi sie zawiesza :-( i nie chce niektorych rzeczy otwierac
Nemo

Można chodzić na wszystkie pięć zajęć 3 przedpołudniem i 2 po południu (+masterclasses w przerwie dla twardzieli). W ciągu każdej godziny wybierasz z zestawu około 4 - 5 zajęć, także wybór jest naprawdę super. Możesz sobie zmienić zajęcia w trakcie tygodnia, albo w połowie warsztatów.

Cena 670 zł za dwa tygodnie.
Początek 29.06 do 12.07.

Tańszych warsztatów nigdzie w Polsce nie ma.
Naprawdę polecam ze względu na wykładowców, atmosferę zajęć i po zajęciach :) i doświadczenie, które można zdobyć.
staace

Post autor: staace »

Ja się wybieram:):) Wysłałam juz zgloszenie tylko nie dostalam zadnego potwierdzenia wy tez tak macie?? czy moze mam sie zglosic jeszcze raz?? Co to jest to masterclasses??? jade pierwszy raz i niestety nie wiem co to takiego... a mozecie powiedziec jak wygladaja w ogole takie zajecia?? normalnie 90 minut tanca czy jak??
Pozdrawiam

Aha powiedzcie mi czy jest juz plan zajec?? nie moge znaleźć na tej stronie wiec chyba nie ma ale być może gdzieś przeoczyłam.
abeille

Post autor: abeille »

wlasnie bede wdzieczna za takie informacje... a co z osobami ktore dopiero zaczynaja albo maja zamiar zaczac? to jest tez dla nich czy tez jest to skierowane raczej do dsob zaawansowanych? bo ja mam ambitny plan zaczac dopiero, kiedys owszem, tanczylam, ale tancze ludowe... a tam to mnie ciagnie jak nie wiem!
Tranquility

[quote:34ab8cfceb="staace"]Ja się wybieram:):) Wysłałam juz zgloszenie tylko nie dostalam zadnego potwierdzenia wy tez tak macie?? czy moze mam sie zglosic jeszcze raz?? Co to jest to masterclasses??? jade pierwszy raz i niestety nie wiem co to takiego... a mozecie powiedziec jak wygladaja w ogole takie zajecia?? normalnie 90 minut tanca czy jak??[/quote:34ab8cfceb]

master classes to zajęcia dla osób bardzo zaawansowanych w danej technice i zawodowych tancerzy.
zajęcia wyglądają różnie, to zależy od pedagoga. każdy inaczej przeprowadza lekcję.
Nemo

Bytomskie masterclasses wyglądają różnie, najczęściej może przyjść, każdy niezależnie od poziomu zaawansowania, jedynym kryterium jest tutaj kondycja i dobre chęci :) Wyglądają bardzo różnie, czasami to po prostu lekcja tanca, czasami cos bardziej teatralnego albo jakies impro.

Dla początkujących tez są kursy, także można sobie dobrać coś na swoim poziomie.

Zajęcia wygladają b. różnie, zależnie od techniki i nauczyciela.
Plan się pojawi, ale zanim dojedziesz do Bytomia zdąży się zmienić :)

Nie pamietam, czy dostawałam jakieś potwierdzenie, ale nie ma się co stresować, jeszcze dużo czasu.
ODPOWIEDZ