Jan Paweł Wielki-milion historii jednego człowieka

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
odette

Jan Paweł Wielki-milion historii jednego człowieka

Post autor: odette »

zbliza sie trzecia rocznica smierci Papieza-Polaka

wasze wspomnienia, refleksje, przemyslenia, to, co chcielibyscie mu powiedziec

[*]
Father

Post autor: Father »

Jan Paweł II-gi lubił taniec czego dowodem jest udzielenie audiencji (włacznie z pokazem) najlepszej grupie polskich breakdasowców. On cenił wszystkie rodzaje kultur i każdy człowiek w aureoli jego oddziaływania był kimś. Za to właśnie Go najbardziej cenię.
martusiaa4u

Post autor: martusiaa4u »

Gdy Jan Paweł umarł to wtedy z baletem byłysmy
we Francji na wystepach ..... : ((((

nawet nie wiem co mam powiedzieć ...

Dziękujemy za wszystko ...
odette

zgadzam sie z Fatherem (!!). Papiez lubil taniec czego oprocz breakdensowcow goscil takze trzy razy moj zespol. tance ludowe nie byly mu obce

[*]
Father

Odette to występowałaś przed Papieżem?
Czy ja jestem tak podobny do Torina? Coś w tym jest bo nie ty pierwsza zrobiłaś taką pomylkę!
odette

<glupia> wybacz !! zaraz sie poprawie !! bywam czasami taka roztrzepana !! wybaczysz ?? <prosi>

a co do pytania, nistety nie mialam tej przyjemnosci, ominal mnie ten wyjazd :cry:
Father

Wybaczam bo moje pytanie też było bezmyślne bo wtedy Ty miałaś 9 no może 10lat
odette

12 :D a wyjazd ominal mnie z takiego oto powodu : bylam zbyt drobna :D
aankaa_baletnica=)

Post autor: aankaa_baletnica=) »

A mnie potrafi się zakręcić łezka w oku za każdym razem jak oglądam powtórki z relacji z pogrzebu papieża czy z ostatnich dni jego życia. Albo któryś z filmów o jego życiu (końcówkę). Nie wiem właściwie czemu... To jest w sumie chyba taki jedyny film/relacja. To samo jak idę pod okno papieskie w Krakowie w rocznice śmierci i o 21:37 jest cisza, znicze i dzwony.
Ale tak ogólnie to był cudownym człowiekiem :)
Torin

Post autor: Torin »

Cóż dużo by pisać ...
Pamiętam jak jedyny raz w życiu klęczałem przed telewizorem podczas mszy rozpoczynającej Jego pontyfikat - wtedy jeszcze nie bardzo miałem świadomość dlaczego...
Pamiętam jak zmieniał się mój stosunek do Boga na przestrzeni Jego posługi na stolicy Piotrowej.
Cóż myślę że jakaś część mnie (mam nadzieję, że ta lepsza - a na pewno dążąca do tego by być lepszym) ukształtowała się w cieniu jego nauki.
Pamiętam msze na błoniach - różne.
I tą gdy jego nie było a my z całą rodziną mieliśmy zdobyte w ciężkim trudzie uruchamiania różnych znajomości ;) miejsca w jednym z najbliższych sektorów ...
Jest tego trochę ...
I zostanie.
Na zawsze.

Torin
ODPOWIEDZ