dance avenue school - Toruń
dance avenue school - Toruń
Co myślicie o tej nowej szkole tańca w Toruniu??
Jest tam takie coś jak ,,Balet klasyka – technika taniec" - ja mam zamiar na to iśc. Napisałam już e-maila w jaki wieku, w jakiej cenie i kiedy.
Piszą o sobie :
Najlepsi w Polsce.
Jedyni w Toruniu.
A to rodzaje prowadzonych zajęć:
Modern Dance
Jazz
Funky
Hip-Hop
Breakdance
Afro
Street Dance
Breakdance
Video Clip Dance
Balet klasyka – technika taniec
Partnerowanie
Podstawy akrobatyki
Disco – Party
Choreografia
Dance Aerobic
Dance - Rhythm
Taniec Ludowy
Myślę, że dla tych (z Torunia) którzy chcą tańczyc balet, a nie tańczyli jeszcze nic to dobre by były zajęcia z Dance - Rhythm.
Opis zajęc i w ogóle szkółki na:
http://www.danceavenueschool.com/data/oferta.html
Jest tam takie coś jak ,,Balet klasyka – technika taniec" - ja mam zamiar na to iśc. Napisałam już e-maila w jaki wieku, w jakiej cenie i kiedy.
Piszą o sobie :
Najlepsi w Polsce.
Jedyni w Toruniu.
A to rodzaje prowadzonych zajęć:
Modern Dance
Jazz
Funky
Hip-Hop
Breakdance
Afro
Street Dance
Breakdance
Video Clip Dance
Partnerowanie
Podstawy akrobatyki
Disco – Party
Choreografia
Dance Aerobic
Dance - Rhythm
Taniec Ludowy
Myślę, że dla tych (z Torunia) którzy chcą tańczyc balet, a nie tańczyli jeszcze nic to dobre by były zajęcia z Dance - Rhythm.
Opis zajęc i w ogóle szkółki na:
http://www.danceavenueschool.com/data/oferta.html
Re: dance avenue school - Toruń
[quote:8867cfd81c="Marcysia"]
Partnerowanie
Podstawy akrobatyki
[/quote:8867cfd81c]
Zazdroszczę! W Trójmieście nie ma czegoś takiego jak partnerowanie, a akrobatyka jest tylko dla dzieci :(
Partnerowanie
Podstawy akrobatyki
[/quote:8867cfd81c]
Zazdroszczę! W Trójmieście nie ma czegoś takiego jak partnerowanie, a akrobatyka jest tylko dla dzieci :(
No tak reklama reklamą a....
dostałam e-maila, że... a zresztą sami przeczytajcie:
,,Napewno rysza gr
- Vide clip wt - czwar 18.30 -19.20
- Jazz Dance pon - sr 18.30 - 19.20
- Modern Piatek - 18.30 - 19.20
- Teatr Tanca Piatek - 19.30 - 20.20"
A do baletu gr zbierają.
A jak ci bardzo zależy na czym innym to zbierasz sobie sam gr. :wink:
Ja zbieram do baletu :)
Zapisy na:
zapisy@danceavenueschool.com
,,Napewno rysza gr
- Vide clip wt - czwar 18.30 -19.20
- Jazz Dance pon - sr 18.30 - 19.20
- Modern Piatek - 18.30 - 19.20
- Teatr Tanca Piatek - 19.30 - 20.20"
A do baletu gr zbierają.
Zapisy na:
zapisy@danceavenueschool.com
Witajcie forumkowicze. Co prawda nie jestem tu ostatnio częstym bywalcem naszego forum, a tu proszę zaglądam i widzę pojawił się ciekawy temacik.
Bardzo się cieszę, że u naszych sąsiadów zza miedzy powstaje taka instytucja jak Dance Avenue School, która zajmie się popularyzacją tańca w szerszym słowa znaczeniu, widać to z oferty.
Z tego co zdążylem się zorientować jeśli chodzi o kadrę to pojawiły się ciekawe nazwiska, z mojego podwórka znam dwa:p. Anię Tłokińską i p. Grzegorza Cecherza.
Jeżeli chodzi o Pana Grzegorza to za wiele się nie wypowiem znam go tylko z występów z oglądanych przedstawień w Operze Nova ( bardzo ciekawa i fajna ekipka- dobre przedstawionka).
Jeżeli chodzi o p.Anię Tłokińską to napiszę tak: świetny fachowiec-pedagog, bardzo miła, cierpliwa i komunikatywna poprostu dusza człowiek.
A skąd ta metryczka ?, ponieważ sam miałem przyjemność ćwiczyć pod okiem p. Ani i naprawdę dzięki niej odkryłem jak fascynujący, wspaniały może być taniec klasyczny.
To wszystko udało mi się przeżyć dzięki moim zajęciom, które udało mi się kiedyś zorganizować, ale niestety jest to już smutne wspomnienie. :sad:
Czyli kochani jeżeli macie taką okazję w Toruniu i możecie mieć zajęcia z klasyki i z tymi pedagogami, to naprawdę nie ma się co zastanawiać tylko zbierać ludków oby zebrała się silna grupa i zajęcia ruszyły.
Bo taka okazja się może nie powtórzyć, a naprawdę warto sprobować początki zawsze są trudne, a nie należy się załamywać po pierwszych zajęciach tylko trzeba pracować lub jak kto woli ćwiczyć.
Może to nie ładnie jest zazdrościć, ale naprawdę Wam zadroszczę, że będziecie mieli taką profesjonalną szkołę w pierniczkowym miasteczku w Toruniu i z taką bogatą ofertą.
U nas w Bydzi to kibelek nic z tańcem klasycznym-dla szerszej grupy zainteresowanych i takich profesjonalnych zajęć to się nie dzieje totalna posucha, i chyba nie widać żadnego postępu.
Także życzę powodzenia ludziki, organizujcie się w grupy i dalej wszyscy pasjonaci na zajęcia z tańca, nie koniecznie na klasykę można też skorzystać z innych technik.
Pozdrawiam smutny-wojtek4p. :cry:
Bardzo się cieszę, że u naszych sąsiadów zza miedzy powstaje taka instytucja jak Dance Avenue School, która zajmie się popularyzacją tańca w szerszym słowa znaczeniu, widać to z oferty.
Z tego co zdążylem się zorientować jeśli chodzi o kadrę to pojawiły się ciekawe nazwiska, z mojego podwórka znam dwa:p. Anię Tłokińską i p. Grzegorza Cecherza.
Jeżeli chodzi o Pana Grzegorza to za wiele się nie wypowiem znam go tylko z występów z oglądanych przedstawień w Operze Nova ( bardzo ciekawa i fajna ekipka- dobre przedstawionka).
Jeżeli chodzi o p.Anię Tłokińską to napiszę tak: świetny fachowiec-pedagog, bardzo miła, cierpliwa i komunikatywna poprostu dusza człowiek.
A skąd ta metryczka ?, ponieważ sam miałem przyjemność ćwiczyć pod okiem p. Ani i naprawdę dzięki niej odkryłem jak fascynujący, wspaniały może być taniec klasyczny.
To wszystko udało mi się przeżyć dzięki moim zajęciom, które udało mi się kiedyś zorganizować, ale niestety jest to już smutne wspomnienie. :sad:
Czyli kochani jeżeli macie taką okazję w Toruniu i możecie mieć zajęcia z klasyki i z tymi pedagogami, to naprawdę nie ma się co zastanawiać tylko zbierać ludków oby zebrała się silna grupa i zajęcia ruszyły.
Bo taka okazja się może nie powtórzyć, a naprawdę warto sprobować początki zawsze są trudne, a nie należy się załamywać po pierwszych zajęciach tylko trzeba pracować lub jak kto woli ćwiczyć.
Może to nie ładnie jest zazdrościć, ale naprawdę Wam zadroszczę, że będziecie mieli taką profesjonalną szkołę w pierniczkowym miasteczku w Toruniu i z taką bogatą ofertą.
U nas w Bydzi to kibelek nic z tańcem klasycznym-dla szerszej grupy zainteresowanych i takich profesjonalnych zajęć to się nie dzieje totalna posucha, i chyba nie widać żadnego postępu.
Także życzę powodzenia ludziki, organizujcie się w grupy i dalej wszyscy pasjonaci na zajęcia z tańca, nie koniecznie na klasykę można też skorzystać z innych technik.
Pozdrawiam smutny-wojtek4p. :cry:
[quote:a82daae961="Marcysia"]No tak reklama reklamą a....
,,Napewno rysza gr
- Vide clip wt - czwar 18.30 -19.20 i 19.30-20.20
- Jazz Dance pon - sr 19.30 -20,20
- Modern Piatek - 18.30 - 19.20 i gr (S) 19.30-20.20
- Teatr Tanca Piatek -
- PARTNEROWANIE - 17.30 -18.20 PIATEK
A do baletu gr zbierają.
Zapisy na:
zapisy@danceavenueschool.com[/quote:a82daae961]
kilka poprawek - troszku zmienil sie grafik - napewno jesl chodzi o balet chyba pon i niedziela beda zajecia - na razie jest male zainteresowanie - dziwne:(
Pozdrawiam
,,Napewno rysza gr
- Vide clip wt - czwar 18.30 -19.20 i 19.30-20.20
- Jazz Dance pon - sr 19.30 -20,20
- Modern Piatek - 18.30 - 19.20 i gr (S) 19.30-20.20
- Teatr Tanca Piatek -
- PARTNEROWANIE - 17.30 -18.20 PIATEK
A do baletu gr zbierają.
Zapisy na:
zapisy@danceavenueschool.com[/quote:a82daae961]
kilka poprawek - troszku zmienil sie grafik - napewno jesl chodzi o balet chyba pon i niedziela beda zajecia - na razie jest male zainteresowanie - dziwne:(
Pozdrawiam