[/b:a7dbb8a25e] Mam pytanie, poza tym niektórym na pewno się to przyda zwłaszcza, że teraz jak zauważyłam jest duuużo postów "jestem za stara?" .
Na jaki wiek, jakie są wymagania ? Np. w wieku 12 lat dziecko, które chodzi na balet co już potrafi ( albo powinno) ?
Kasiu, mysle ze poziom w OSB i SB powinien byc porownywalny. Z reszta zawsze lepiej dorownywac do wyzszego poziomu wiec OSB. Uwazam ze wymagania z zakresu takiej szkoly beda najlepsze.
Carmell9 poszukaj troche na tablicy "szkola baletowa", pamietam ze bylo kilka postow o podobnej tematyce.
W każdej szkole są inne wymagania, są inne poziomy i są dostosowywane też częściowo do uczniów. Przecież jak ktoś nie umie piruetów to nauczyciel nie może przejść do fouette chociaż tak powinno być w programie nauki...
A ja chcialabym wiedzieć jak to jest w OSB?Macie normalne lekcje czy zadaja wam coś do domu i jak wygladaja zajecia baletu czy sa po godzinach czy w trakcie lekcji?Czy macie wf czy balet zamiast wfu.I jak taki dzień w OSB wyglada? :P
http://baletowa.infoo.net/menu.php?page=plan3
przykładowy plan. nie ma WF (kiedy by miał być wciśnięty). wszystko jest jak w zwykłej szkole - prace domowe, klasówki, odpytywanie...