Mazowsze czy Śląsk
Mazowsze czy Śląsk
jaki zespol z tych ktore podalem wolicie najbardziej i dlaczego, co bierzecie pod uwage wystawiajac ocene danemu zespołowi, pozdrawiam
-
mirrorball
Śląsk!
częściej dodają nowy repertuar, który jest przebogaty, bo reprezentuje nie tylko folklor polski, ale też krajów bardzo odległych, np. Mongolii.
Projekty zmierzające w stronę innych technik tanecznych i letnie warsztaty tancow ludowych, wspolczesnego i jogi na zamku w Koszęcinie.
Mazowsze niestety od lat prezentuje ten sam repertuar: zmiana kolejności tańców nie urozmaica występu..
Niestety żadnego z zespołów nie widziałam na żywo (tylko w telewzji), więc o poziomie techniki tanecznej nie umiem wiele powiedzieć.
pozdrawiam
m.
częściej dodają nowy repertuar, który jest przebogaty, bo reprezentuje nie tylko folklor polski, ale też krajów bardzo odległych, np. Mongolii.
Projekty zmierzające w stronę innych technik tanecznych i letnie warsztaty tancow ludowych, wspolczesnego i jogi na zamku w Koszęcinie.
Mazowsze niestety od lat prezentuje ten sam repertuar: zmiana kolejności tańców nie urozmaica występu..
Niestety żadnego z zespołów nie widziałam na żywo (tylko w telewzji), więc o poziomie techniki tanecznej nie umiem wiele powiedzieć.
pozdrawiam
m.
Ja np. wolę Mazowsze ;-)
Moim zdaniem są bardziej tacy hmm... do ludzi (o!) ;-)
[color=darkblue:bdb4bb1635]EDIT:[/color:bdb4bb1635]
Mazowsze wydaje mi się takie hmm....niestety mniej profesjonalne niż Śląsk, ale moim zdaniem mają ciekawszy program (jeśli chodzi o polskie tańce)
[color=darkblue:bdb4bb1635]proszę o ograniczenie zwrotów typu: "hmm..."
mod.[/color:bdb4bb1635]
Moim zdaniem są bardziej tacy hmm... do ludzi (o!) ;-)
[color=darkblue:bdb4bb1635]EDIT:[/color:bdb4bb1635]
Mazowsze wydaje mi się takie hmm....niestety mniej profesjonalne niż Śląsk, ale moim zdaniem mają ciekawszy program (jeśli chodzi o polskie tańce)
[color=darkblue:bdb4bb1635]proszę o ograniczenie zwrotów typu: "hmm..."
mod.[/color:bdb4bb1635]
-
mirrorball
zespół ludowy jest marką
ale nie zapomnij, że ogląda go nie tylko publiczność zagraniczna pierwszy i ostatni zapewne raz w życiu, ale i Polacy, którzy już na drugim koncercie po prostu się nudzą- bo ileż można razy oglądać niezmienianą od 40 lat suitę tańców lubelskich w wypłowiałych strojach?
tym bardziej, że Mazowsze nie opracowało jeszcze wielu polskich regionów, a mogłoby, bo bazuje na "klasyce" od wielu wielu lat.. chodzi zarówno o tańce jak i o pieśni
pozdrawiam
m.
ale nie zapomnij, że ogląda go nie tylko publiczność zagraniczna pierwszy i ostatni zapewne raz w życiu, ale i Polacy, którzy już na drugim koncercie po prostu się nudzą- bo ileż można razy oglądać niezmienianą od 40 lat suitę tańców lubelskich w wypłowiałych strojach?
tym bardziej, że Mazowsze nie opracowało jeszcze wielu polskich regionów, a mogłoby, bo bazuje na "klasyce" od wielu wielu lat.. chodzi zarówno o tańce jak i o pieśni
pozdrawiam
m.
wszystko ok. rozumiem Twoje zdanie
ale dziwi mnie jedno zachwyt nad czymś co trudno nazwać a tym czymś są nowe programy śląska
1: jak można było zepsuć tak wspaniały Zespół jakim był Śląsk
2: jak się patrzę na tańce innych krajów to stwierdzam że nawet obok nich nie stały
3: a co do poziomu artystycznego to miałbym wiele do życzenia.
ps. w mazowszu podoba mi się jedno
jak wskazuje nazwa jest to Zespół oparty na tańcach i piesniach ludowych
a nie słyszałem by w ostatnich czasach jakiś nowy region się pojawił
I już tak dla sprostowania: ja naprawdę lubię Śląsk - ale ten dobry stary ludowy
serdecznie pozdrawiam
ale dziwi mnie jedno zachwyt nad czymś co trudno nazwać a tym czymś są nowe programy śląska
1: jak można było zepsuć tak wspaniały Zespół jakim był Śląsk
2: jak się patrzę na tańce innych krajów to stwierdzam że nawet obok nich nie stały
3: a co do poziomu artystycznego to miałbym wiele do życzenia.
ps. w mazowszu podoba mi się jedno
jak wskazuje nazwa jest to Zespół oparty na tańcach i piesniach ludowych
a nie słyszałem by w ostatnich czasach jakiś nowy region się pojawił
I już tak dla sprostowania: ja naprawdę lubię Śląsk - ale ten dobry stary ludowy
serdecznie pozdrawiam
-
mirrorball