Kostiumy baletowe a damska bielizna ;)
Jesli jestesmy juz przy strojach w jakich cwiczycie na zajeciach - jak wyglada sprawa z bielizna? Slyszalam o tym ze podobno po strojem nie wolno nosic bielizny bo nie wyglada to estetycznie jesli z pod stroju wystaja majtki. Czy zawsze tak jest? Czy jest jakas specjalna bielizna dla balenic?
Chcialabym raz na zawsze rozwiac wszelkie swoje watpliwosci.
Chcialabym raz na zawsze rozwiac wszelkie swoje watpliwosci.
W sumie nie powinno się nosić bielizny pod kostiumem, bo to nie wygląda estetycznie. Mnie się np. nie podoba, jak w prywatnych szkołach dzieci (a nawet młodzierz) tańczy, a z kostiumów wystaje im część bielizny (majtki). W ogólnokształcących szkołach od początku uczy się tej estetyczności, czystości na zajęciach, dlatego codziennie trzeba prać kostium, rajtki.
Dla mnie opcja "bez bielizny" pod kostiumem jest o wiele wygodniejsza, nie muszę się martwić, że cokolwiek mi wystaje spod kostiumu, a pozatym nie czuje, ze mam 10 warstw ubrań na sobie.
Ale niestety w szkołach baletowych reakcja na to, jak powiem , że tak ćwicze nie jest za przyjemna :roll:
Dla mnie opcja "bez bielizny" pod kostiumem jest o wiele wygodniejsza, nie muszę się martwić, że cokolwiek mi wystaje spod kostiumu, a pozatym nie czuje, ze mam 10 warstw ubrań na sobie.
Ale niestety w szkołach baletowych reakcja na to, jak powiem , że tak ćwicze nie jest za przyjemna :roll:
Jesli chodzi o te majtki, to ja np w nich cwicze i nie wyobrazam sobie by miec same rajstopy i body :shock:
ale jak bylam mala to tak nosilam.
dawno temu.
jednak majtki tez mozna chowac tak, by nie wystawaly, po prostu nie moga to byc takie nierozciagliwe majtuchy tylko takie z troche wiekszym wycieciem.
nie wyglada za fajnie, gdy bielizna wystaje, ale zawsze mozna ja porzadnie schowac :)
a jesli chodzi o stringi, to jesli ktos lubi, to niech nosi, ja sie w to nie pakuje :mrgreen:
jednak przy tych z kolei stroj strasznie sie wbija w tylek .. :| a to wyglada jeszcze gorzej, gdy widzi sie spory kawalek.. podczas cwiczen.
;)
ale jak bylam mala to tak nosilam.
dawno temu.
jednak majtki tez mozna chowac tak, by nie wystawaly, po prostu nie moga to byc takie nierozciagliwe majtuchy tylko takie z troche wiekszym wycieciem.
nie wyglada za fajnie, gdy bielizna wystaje, ale zawsze mozna ja porzadnie schowac :)
a jesli chodzi o stringi, to jesli ktos lubi, to niech nosi, ja sie w to nie pakuje :mrgreen:
jednak przy tych z kolei stroj strasznie sie wbija w tylek .. :| a to wyglada jeszcze gorzej, gdy widzi sie spory kawalek.. podczas cwiczen.
;)
Dlaczego niby miałyby szwankować stawy? Getry nic im nie szkodzą. Co najwyżej to, że jak się spocisz, a potem je zdejmiesz, to Cię przewieje. A tak to nic złego nie robią. Chociaż faktycznie niewygodnie byłoby w nich ćwiczyć cały czas, ale to już kwestia indywidualnych upodobań, warunków na sali, itd.