baletowi idole

Słynni tancerze, zespoły baletowe, choreografowie, pedagodzy, tancerze polskich scen, krytycy, etc.;
.:Odylia:.

baletowi idole

Post autor: .:Odylia:. »

nie wiem czy był juz taki temat a na pewno po czesci skladaja sie na niego tematy o poszczególnych gwiazdach ale chciałam Was zapytac ktora z nich Was najbardziej mobilizuje bo podam dla przykładu-taka np Svetlana Zakharova dziala na mnie wrecz demobilizująco bo jest [size=9:8864fd57aa]prawie [/size:8864fd57aa] idealna (ma wszystko co powinna miec primabalerina)a dla innych jest bogiem i probuja dazyc do takiej perfekcji jaka ona posiada...

ja natomiast oddaje glos na Yulię Makhalinę która co tu duzo mowic podbicia za bardzo nie posiada,passe w jej piruetach odbiega od idealu a ikrokiem rowniez nie powala...za to kiedy tanczy robi to z takim duchem,wklada w to tyle emocji ze chcac nie chcac nie mozna jej nie nazwac gwiazdą baletu...tutaj dla przykładu "czarne" pas de deux z Odylią Makhaliną http://www.eballetshop.com/cust/custbbs_view.asp?item=dmovie&page=4&item_img=tit_video.gif&idx=3065

czekam na Waszych idoli albo na kasacje tego tematu jesli byl juz takowy...
Cheryl

Post autor: Cheryl »

Mi bardzo podoba się Polina Seminova, także oddaję na nią głos. :mrgreen:
Agasiek

Post autor: Agasiek »

A mi Nina Kaptsova. :D :D :D
drCoppelius

Post autor: drCoppelius »

Jeśli chodzi o mnie, to baletowych idolów nie mam, wszystkie tancerki są dla mnei za bardzo odległe, żeby mnie mobilizowały, oczywiście patrze na nie z wielkim zachwytem, ale dążenie do czegoś takiego w moim przypadku nie ma sensu.... :wink:
Agasiek

Post autor: Agasiek »

Czemu nie ma sensu?? ?? ?? Możesz wyjaśnić? :? :?
drCoppelius

Post autor: drCoppelius »

Pwiedziałam, ze to jest zbyt odległe, zebym coś takiego osiągnełam, i jak powiedziała Odylia takie ideały jak Zakharova jeszcze bardziej dołują.... :D
Bajaderka

Post autor: Bajaderka »

Dla mnie bardzo dobrą tancerką jest Svetlana Zakharova. W sumie bardzo mobilizuje mnie do ćwiczeń.... do poprawy nie tylko techniki, ale też wyrazu.
Nie jest dla mnie bogiem ani ideałem, ale dla mnie ona poprostu bardzo dobrze tańczy...
Cheryl

Post autor: Cheryl »

Tak Svetlana jest naprawdę świetna... podziwiam jej wysokości :]
.:Odylia:.

Post autor: .:Odylia:. »

a nie macie tak ze jesli brakuje wam ktoregos z warunkow to szukacje kogoś kto rowniez go nie ma a zaszedl wysoko?przeciez z niektorymi trzeba sie urodzic i raczej nikt niestanie sie sobowtorem Svety tylko przez ciezka prace... :roll:
Bajaderka

Post autor: Bajaderka »

Odylio, ja raczej tak nie mam. Nie szukam kogoś, kto robi takie błędy jak ja, czy nie ma idealnej figury do tańca. [no, z figurą podobną do mojej to i tak żadnej baleriny nie znajde :evil: ]
ODPOWIEDZ