nasze czasopismo? (wydzielony)

Dyskusje o spektaklach, programach TV, książkach, artykułach, nagraniach CD/video/DVD, fotografii, stronach internetowych;
gonia

Post autor: gonia »

no właśnie... internetowe czasopismo! za darmo, każdy by miał do niego dostęp... ale np. ciekawa byłaby rubryka, do której każdy by mógł napisać jakiś artykulik- wtedy wszyscy mielibyśmy jakiś wkład w taką internetową gazetę...
może gdybyśmy się zebrali to byśmy stworzyli internetowe czasopismo- w końcu tyle osób wypowiadało się, że chciałoby mieć czasopismo baletowe... jeśli entuzjastów nie brakuje, to dlaczego by nie spróbować? nic się na takim pomyśle nie straci!
Kasia :))

Post autor: Kasia :)) »

W sumie niezły pomysł. Ja bym tu myślała o forumowym czasopiśmie na początek, a jeśli wszystko ładnie pójdzie to może zasłyniemy? :mrgreen:
Trzeba by było wybrać redaktora, korektora itd...
Ale ja jestem chętna!
:D
EDIT: czemu temat został zmieniony na... kropkę?
Bajaderka

Post autor: Bajaderka »

A ja się boje tylko tego, że teraz większość forumowiczów ma taki wielki zapał do robienia internetowego czasopisma baletowego, brania w tym udziału, zobowiązywania się do różnych rzeczy...a za jakiś czas niektórym napewno się to znudzi i poprostu powiedzą: ja juz nie chce się tym zajmować, sorry. I tak nasze słynne czasopismo się rozleci, bo malutka garstka baletomanów zapewne nie będzie w stanie go utrzymac...

Tak więc zastanówcie się,zanim się zobowiązecie do czegokolwiek:)

Ja się zobowiązuję choćbym miała po nocach siedzieć :) Lubię pisać :P
Proponowałabym w takiej sytuacji jakiś regulamin i kary [size=9:a126e483c5](10 klapsów za nawalenie 1 raz, złojenie pokrzywą za następny :P)[/size:a126e483c5]
Kasia G

Post autor: Kasia G »

[quote:163315a449="Bajaderka"]A ja się boje tylko tego, że teraz większość forumowiczów ma taki wielki zapał do robienia internetowego czasopisma baletowego, brania w tym udziału, zobowiązywania się do różnych rzeczy...a za jakiś czas niektórym napewno się to znudzi i poprostu powiedzą: ja juz nie chce się tym zajmować, sorry. Tak więc zastanówcie się,zanim się zobowiązecie do czegokolwiek:)[/quote:163315a449]

Bajaderka ma niestety rację - zobaczcie jak wyglada chocby sprawa z Encyklopedia baletową, librettami, pomysłami w stylu "baletowa ściąga", zbiór linków etc. Czasem ktoś sobie przypomni, a generalnie nie jest to systematycznie budowane. To zreszta normalne. Z własnego doswiadczenia wiem, ze musi byc grupa zapaleńców w stałym kontakcie zeby takie cos uciągnąc (od 10 lat robię z kolegami klubowe czasopismo operowe i wiem jak to wyglada-nie jest lekko, choc to tylko kwartalnik-5 osób nie da rady wypełnic gazety, no i w miare opisac tego co sie dzieje np. w całej Polsce)
Bajaderka

[quote:38a7458fe0="Kasia :))"]Ja się zobowiązuję choćbym miała po nocach siedzieć :) Lubię pisać :P
Proponowałabym w takiej sytuacji jakiś regulamin i kary [size=9:38a7458fe0](10 klapsów za nawalenie 1 raz, złojenie pokrzywą za następny :P)[/size:38a7458fe0][/quote:38a7458fe0]
Kasiu, zobowiązujesz się, mowisz że możesz po nocach siedzieć. Ale z czasem zapewne to się stanie uciążliwe dla Ciebie, będziesz nie wyspana, noi nie zaprzeczaj proszę.
Ale nie krytykuje tego- wręcz przeciwnie!:*

na pewno bedzie uciazliwe, ale jak sie zobowiazalam to postaram sie obietnicy dotrzymac ;)
na razie przeciez i tak nic niewiadomo :P
Bajaderka

No tak Kasiu, masz racje.
Pomijając wszystkie te rzeczy o których pisałam, mam nadzieje ze bedzie dobrze!

Nie ma życia bez ryzyka ;) Jeśli nie zaryzykujesz, nigdy ci się nie uda, jeśli to zrobisz, zawsze jest szansa na wygraną ;)
Dlatego uważam, że pomysł z gazetką jest dobry. Zawsze można spróbować. Tak jak mówię, najlepiej na początek na ramach forum.
A co potem, zobaczymy...
No ale na razie trzeba by było zebrać chętnych :D
mirrorball

Post autor: mirrorball »

a jeśli są chętni do pisania to może od portalu balet.pl dobrze zacząć? ;)

pozdrawiam
m.
ODPOWIEDZ