nasze czasopismo? (wydzielony)
no właśnie... internetowe czasopismo! za darmo, każdy by miał do niego dostęp... ale np. ciekawa byłaby rubryka, do której każdy by mógł napisać jakiś artykulik- wtedy wszyscy mielibyśmy jakiś wkład w taką internetową gazetę...
może gdybyśmy się zebrali to byśmy stworzyli internetowe czasopismo- w końcu tyle osób wypowiadało się, że chciałoby mieć czasopismo baletowe... jeśli entuzjastów nie brakuje, to dlaczego by nie spróbować? nic się na takim pomyśle nie straci!
może gdybyśmy się zebrali to byśmy stworzyli internetowe czasopismo- w końcu tyle osób wypowiadało się, że chciałoby mieć czasopismo baletowe... jeśli entuzjastów nie brakuje, to dlaczego by nie spróbować? nic się na takim pomyśle nie straci!
A ja się boje tylko tego, że teraz większość forumowiczów ma taki wielki zapał do robienia internetowego czasopisma baletowego, brania w tym udziału, zobowiązywania się do różnych rzeczy...a za jakiś czas niektórym napewno się to znudzi i poprostu powiedzą: ja juz nie chce się tym zajmować, sorry. I tak nasze słynne czasopismo się rozleci, bo malutka garstka baletomanów zapewne nie będzie w stanie go utrzymac...
Tak więc zastanówcie się,zanim się zobowiązecie do czegokolwiek:)
Tak więc zastanówcie się,zanim się zobowiązecie do czegokolwiek:)
[quote:163315a449="Bajaderka"]A ja się boje tylko tego, że teraz większość forumowiczów ma taki wielki zapał do robienia internetowego czasopisma baletowego, brania w tym udziału, zobowiązywania się do różnych rzeczy...a za jakiś czas niektórym napewno się to znudzi i poprostu powiedzą: ja juz nie chce się tym zajmować, sorry. Tak więc zastanówcie się,zanim się zobowiązecie do czegokolwiek:)[/quote:163315a449]
Bajaderka ma niestety rację - zobaczcie jak wyglada chocby sprawa z Encyklopedia baletową, librettami, pomysłami w stylu "baletowa ściąga", zbiór linków etc. Czasem ktoś sobie przypomni, a generalnie nie jest to systematycznie budowane. To zreszta normalne. Z własnego doswiadczenia wiem, ze musi byc grupa zapaleńców w stałym kontakcie zeby takie cos uciągnąc (od 10 lat robię z kolegami klubowe czasopismo operowe i wiem jak to wyglada-nie jest lekko, choc to tylko kwartalnik-5 osób nie da rady wypełnic gazety, no i w miare opisac tego co sie dzieje np. w całej Polsce)
Bajaderka ma niestety rację - zobaczcie jak wyglada chocby sprawa z Encyklopedia baletową, librettami, pomysłami w stylu "baletowa ściąga", zbiór linków etc. Czasem ktoś sobie przypomni, a generalnie nie jest to systematycznie budowane. To zreszta normalne. Z własnego doswiadczenia wiem, ze musi byc grupa zapaleńców w stałym kontakcie zeby takie cos uciągnąc (od 10 lat robię z kolegami klubowe czasopismo operowe i wiem jak to wyglada-nie jest lekko, choc to tylko kwartalnik-5 osób nie da rady wypełnic gazety, no i w miare opisac tego co sie dzieje np. w całej Polsce)
[quote:38a7458fe0="Kasia :))"]Ja się zobowiązuję choćbym miała po nocach siedzieć :) Lubię pisać :P
Proponowałabym w takiej sytuacji jakiś regulamin i kary [size=9:38a7458fe0](10 klapsów za nawalenie 1 raz, złojenie pokrzywą za następny :P)[/size:38a7458fe0][/quote:38a7458fe0]
Kasiu, zobowiązujesz się, mowisz że możesz po nocach siedzieć. Ale z czasem zapewne to się stanie uciążliwe dla Ciebie, będziesz nie wyspana, noi nie zaprzeczaj proszę.
Ale nie krytykuje tego- wręcz przeciwnie!:*
Proponowałabym w takiej sytuacji jakiś regulamin i kary [size=9:38a7458fe0](10 klapsów za nawalenie 1 raz, złojenie pokrzywą za następny :P)[/size:38a7458fe0][/quote:38a7458fe0]
Kasiu, zobowiązujesz się, mowisz że możesz po nocach siedzieć. Ale z czasem zapewne to się stanie uciążliwe dla Ciebie, będziesz nie wyspana, noi nie zaprzeczaj proszę.
Ale nie krytykuje tego- wręcz przeciwnie!:*
Nie ma życia bez ryzyka ;) Jeśli nie zaryzykujesz, nigdy ci się nie uda, jeśli to zrobisz, zawsze jest szansa na wygraną ;)
Dlatego uważam, że pomysł z gazetką jest dobry. Zawsze można spróbować. Tak jak mówię, najlepiej na początek na ramach forum.
A co potem, zobaczymy...
No ale na razie trzeba by było zebrać chętnych :D
Dlatego uważam, że pomysł z gazetką jest dobry. Zawsze można spróbować. Tak jak mówię, najlepiej na początek na ramach forum.
A co potem, zobaczymy...
No ale na razie trzeba by było zebrać chętnych :D
-
mirrorball