Kiedy na balet?

Wszelkie sprawy szkolne, np. jak dostać się do szkoły baletowej, wiek, wymagania, adresy nowych szkół, sukcesy, zmartwienia, egzaminy, codzienna szkolna rutyna, edukacja małych dzieci, balet dla dorosłych, studia wyzsze;
Iris

Kiedy na balet?

Post autor: Iris »

Hej Wam!
jestem tutaj nowa i zabardzo nie wiem jak sie tutaj obsługiwac wszystkim. Ale z tego co czytałam w innych postach to kazdy udziela kazdemu serdecznych rad. A ja mam takie pytanko mam 14 lat jestem w klasie 1 gimnazjum. Czy mam szanse dostać sie jeszcze na zajęcia baletowe? Mieszkam w Katowicach więc w dużym mieście i mysle ze nie bedzie problemu z znalezieniem zajęc. Lecz jak mogę sie do nich przygotować i jakie są mniej wiecej koszty takich zajęc? Kiedyś chodziłam na naukę tanca towarzyskiego przez pół roku ale to było 3 lata temu...
sfra

Post autor: sfra »

Masz jak najbardziej szanse, wszystko zalezy od Twojego podejścia, marzeń i pracy!!!

(wątek przesunięty z PRAKTYKI)
Marysia W

Post autor: Marysia W »

Oczywiście! na zajęcia jak najbardziej, ale do Sb nie za bardzo.
Kasia :))

Post autor: Kasia :)) »

poszperaj w tym dziale, na pewno znajdziesz odpowiedzi na pytania ;)
na balet kazdy moze sie zapisac, o ile ma do tego warunki(w sensie polozenia, bo nie w kazdym miasteczku jest jakies studio baletowe). z tym ze do ogolnoksztalcacej szkoly baletowej to raczej nie masz szans na dostanie.
ale chyba nie to cie interesuje, co? :)
Iris

Chciałabym
Kasia :))

Post autor: Kasia :)) »

mialas juz wczesniej cos wspolnego z tancem?
Iris

kiedś ćwiczłam tabniec towarzyski to było 3 lata temu
Paula

Post autor: Paula »

Kasiu dlaczego nie czytasz dokładnie postów? Przecież już wcześniejw pierwszym poscie było podane że "Kiedyś chodziłam na naukę tanca towarzyskiego przez pół roku ale to było 3 lata temu...". Po zo się powtarzać? To tylko nabijanie postów!
aankaa_baletnica=)

Post autor: aankaa_baletnica=) »

post Iris był edytowany Paula...
sisi

Post autor: sisi »

no to niestety musze cię rozczarować, ale jeśli do tej pory nie miałaś nic wspólnego z baletem, to do OSB (czyli państwowej szkoły) nie masz raczej szans się dstać, ponieważ byś musiała mieć nadrobionych już conajmniej 4 lata nauki - a to jest przeecież bardzo dużo.

Za to do prywatnej skzoły baletowej oczywiscie masz szansę się dostać, w takich szkołach mozna spokojnie zaczynać naukę w wieku 14 lat. musisz po prostu się zorientować gdzie w twoim mieście są takie zajęcia i... w drogę :)
ODPOWIEDZ