problemy z biodrami..
problemy z biodrami..
no wiec nie wiem co ja mam dzisiaj na balecie zrobic, bo wczoraj na zajeciach tak mi cos przeskoczylo w biodrze, ze nie moglam a ni podniesc ani wykrecic nogi.. :( nawet jak chcialam to cos ja w dol sciagalo i bol... :(
noga juz mi od kilku dni dziwnie strzykac zaczela ale to wczoraj narodzil sie bol... mieliscie kiedys takie sytuacje? bo ja teraz ledwo siadam i chodze, bo boli :(
ile to moze trzymac?
noga juz mi od kilku dni dziwnie strzykac zaczela ale to wczoraj narodzil sie bol... mieliscie kiedys takie sytuacje? bo ja teraz ledwo siadam i chodze, bo boli :(
ile to moze trzymac?
postaram sie jaknajszybciej zarejestrowac u ortopedy [coz. zazwyczaj dlugo sie czeka]
jednak troche zle to odebralas sisi. AZ TAK mocno nie boli, ale jednak.. potem moze byc gorzej..
MOCNO to mnie boli przy niektorych cwiczeniach z noga do boku[czy to moze miec cos wspolnego z wykreceniem?]
nie sadze by to bylo jakies powiazanie ale jednak trzeba wspomniec, ze jak bylam mala, musialam nosic specjalna szyne(roku nawet nie mialam), zeby w przyszlosci nie kulec, bo mialam cos z prawym biodrem.
a teraz boli mnie wlasnie to biodro...
jednak troche zle to odebralas sisi. AZ TAK mocno nie boli, ale jednak.. potem moze byc gorzej..
MOCNO to mnie boli przy niektorych cwiczeniach z noga do boku[czy to moze miec cos wspolnego z wykreceniem?]
nie sadze by to bylo jakies powiazanie ale jednak trzeba wspomniec, ze jak bylam mala, musialam nosic specjalna szyne(roku nawet nie mialam), zeby w przyszlosci nie kulec, bo mialam cos z prawym biodrem.
a teraz boli mnie wlasnie to biodro...
-
czekoladka
[quote:3872a31dae][url=http://www.balet.pl/forum_balet/viewtopic.php?t=1880&highlight=biodra]Strzelajace biodro wywołuje przeskakiwanie pasma biodrowo-piszczelowego ponad krętarzem wiekszym kosci udowej. W medycynie nazywa się to "zespół strzelającego biodra".
Tego typu problemy nie powinny zazwyczaj budzić obaw,o ile nie towarzyszy temu ból,lub ograniczenia ruchomości.[/url][/quote:3872a31dae]
Tego typu problemy nie powinny zazwyczaj budzić obaw,o ile nie towarzyszy temu ból,lub ograniczenia ruchomości.[/url][/quote:3872a31dae]
Kasiu :)), bardzo chciałabym Ci jakoś pomóc, ale jak pewnie się domyślasz, ciężko jest cokolwiek powiedzieć, znając tylko ogólne informacje z forum. Moja mama nie potrafi w takiej sytuacji wiele rzec, ale radzi, byś udała się do lekarza gdzieś blisko Twojego domku i życzy Ci szybkiego powrotu do formy.