problemy z biodrami..

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
Kasia :))

problemy z biodrami..

Post autor: Kasia :)) »

no wiec nie wiem co ja mam dzisiaj na balecie zrobic, bo wczoraj na zajeciach tak mi cos przeskoczylo w biodrze, ze nie moglam a ni podniesc ani wykrecic nogi.. :( nawet jak chcialam to cos ja w dol sciagalo i bol... :(
noga juz mi od kilku dni dziwnie strzykac zaczela ale to wczoraj narodzil sie bol... mieliscie kiedys takie sytuacje? bo ja teraz ledwo siadam i chodze, bo boli :(
ile to moze trzymac?
sisi

Post autor: sisi »

najlepiej udaj się do lekarza. póki tylko "strzyka" to nic, ale jak już boli (a z tego co mówisz, to mocno) to moze byćcoś poważniejszego, lepeij to sprawdzić.

postaram sie jaknajszybciej zarejestrowac u ortopedy [coz. zazwyczaj dlugo sie czeka]
jednak troche zle to odebralas sisi. AZ TAK mocno nie boli, ale jednak.. potem moze byc gorzej..
MOCNO to mnie boli przy niektorych cwiczeniach z noga do boku[czy to moze miec cos wspolnego z wykreceniem?]

nie sadze by to bylo jakies powiazanie ale jednak trzeba wspomniec, ze jak bylam mala, musialam nosic specjalna szyne(roku nawet nie mialam), zeby w przyszlosci nie kulec, bo mialam cos z prawym biodrem.
a teraz boli mnie wlasnie to biodro...
czekoladka

Post autor: czekoladka »

ja mam tez problem z biodrem tyle ze boli mnie jak sie zatnie, ale nie odkladalabym tego na pozniej bo moze byc za pozno tak jak moja kolezanka juz pol roku ma ten sam problem niewiadomo czy nie bedzie ja czekala operacja :(

o jeju jeju... nie straszcie mnie :(
dzisiaj ide na zajecia-na rozciaganie... az sie boje :(
powiem tacie o calej sprawie i pojedziemy do lekarza.
just_me

Post autor: just_me »

Lepiej tak, nie wolno tego odwlekać, bo coś gorszego może z tego wyniknąć (oby nie!).
Ja często czuję, jak coś mi w biodrze nie pozwala go do końca wykręcić. Moja mama (lekarz) twierdzi, że być może jakieś ścięgno mi zahacza o kość, ale w to nie boli, tylko mam taki dyskomfort. Wszystko jest ok.

a mozesz zapytac ja o mnie? skoro jest wykwalifikowana osoba, moze cos niecos moze powiedziec, doradzic...
pisze to tutaj a nie na PW, gydz mysle ze kazdy moze byc ciekawy jak rozwiazac taki problem ;)
Gość

Post autor: Gość »

[quote:3872a31dae][url=http://www.balet.pl/forum_balet/viewtopic.php?t=1880&highlight=biodra]Strzelajace biodro wywołuje przeskakiwanie pasma biodrowo-piszczelowego ponad krętarzem wiekszym kosci udowej. W medycynie nazywa się to "zespół strzelającego biodra".

Tego typu problemy nie powinny zazwyczaj budzić obaw,o ile nie towarzyszy temu ból,lub ograniczenia ruchomości.[/url][/quote:3872a31dae]

Gościu, a skąd jest ten artykuł? :(
zaczynam się bać :( bo mam ból..
just_me

Post autor: just_me »

Kasiu :)), bardzo chciałabym Ci jakoś pomóc, ale jak pewnie się domyślasz, ciężko jest cokolwiek powiedzieć, znając tylko ogólne informacje z forum. Moja mama nie potrafi w takiej sytuacji wiele rzec, ale radzi, byś udała się do lekarza gdzieś blisko Twojego domku i życzy Ci szybkiego powrotu do formy.
ODPOWIEDZ