zmiany graficzne?

Sprawy formalne Forum
sisi

zmiany graficzne?

Post autor: sisi »

myslałam, myślałam jakby tu zrobić, zeby umieścić zalążki naszego kompendium wiedzy o balecie w miarę widocznym miejscu a ograniczyć życie pogadalni.... i wymyśliłam ;) myślę, ze dobrym pomysłem byłoby pobawienie się w przesuwanie tablic.

[b:2ff5774db7]Teraz mamy taki układ:[/b:2ff5774db7]
Regulamin
Pogadalnia
------------
Praktyka
Teoria
Ludzie Baletu
Życie Baletomana
Szkoła Baletowa
Kursy etc
----------
Forum
-----------
Ogłoszenia
Sklepy

Proponuję, zeby dokonać małych zmian, które by trochę ułatwiły nam życie. Po pierwsze, pogadalnię zgrupować na dole przy ogłoszeniach i sklepach, aby była wyraźnym dodatkiem do forum a nie centrum jego życia. Zdaję sobie sprawę, ze niektórzy użytkownicy mogą sie buntować, ale zrobiłam sobie małą wycieczkę po różnych innych forach i tablice off topowe są zwykle na dole. Mozna też zmienic nazwę tablicy o t. współczensym a kompendium dać zaraz pod regulaminem zeby było widoczne i łatwo dostępne.

[b:2ff5774db7]Czyli całość wyglądałaby tak:[/b:2ff5774db7]
Regulamin
KOMPENDIUM WIEDZY O BALECIE
--------
Praktyka
Teoria
Ludzie baletu
Zycie Baletomana
Szkoła Baletowa
Kursy etc
Taniec współczesny i inne formy tańca
------
Pogadalnia
Ogłoszenia
Sklepy

Myślę, ze taki układ niewiele zmieni w przyzwyczajeniach starych użytkowników, a nowi nie będą traktowac pogadalni jako własciwego forum. Ponadto wszystkie najważniejsze informacje bedą wyłożone na tacy w kompendium (zaraz założe odrębny wątek zeby powiedziec wam jak sobie je wyobrazam, ale chwilowo lecę oglądać łyżwy ;) )

Co wy na to?
sfra

Post autor: sfra »

Mi się podoba! :)
Kasia G

Post autor: Kasia G »

znakomita myśl - dla nowych użytkowników to bedzie oczywiste i cenne - rola informacyjno-edukacyjna forum, a starych troche odciagnie od Pogadalni - wyrówna proporcje :)
Ariodante

Post autor: Ariodante »

Ze tez nie przyszlo nam to do glowy wczesniej?! W koncu to poczesne miejsce Pogadalni w rozkladzie Forum jest tez pewnie odpowiedzialne za popularnosc tego miejsca, a tak, na dole, juz bedzie troche inaczej.
Powinnismy to zrobic, tylko pytanie, kiedy ujawnimy tablice Kompendium?
Julcia

Post autor: Julcia »

Ja myśle, że wszystko trzeba dokładnie dopracować i dopiero przekazać to ogólnego użytku, Tzn. postawić użytkowników przed faktem, nie wspominając wcześniej o tym, że mają nastąpić zmiany. Po co wysłuchiwać tych, którzy będą niezadowoleni ? A tak będzie już po wszystkim.
sisi

Post autor: sisi »

myslę, ze zmiany powinny nastąpić wraz z dodaniem kompendium (niekoniecznie całkowicie kompletnym)
Ariodante

Tak Julciu, tylko ze praca nad elementami tego kompnedium bedzie jednak troche trwala, a tak, ujawniajac juz czesc naszych "zdobyczy", mozna liczyc takze na odzew ze strony innych uzytkownikow. Slownik jes wlasciwie gotowy, a pustych tablic nie trzeba ujawniac dopiki ich nie zagospodarujemy choc troche. Jesli zaprosimy wszytskich do wspolpracy, moze glosy malkontentow ucichna?
Julcia

Post autor: Julcia »

Rozumiem :) Skoro liczycie, że uda się namówić do współpracy wszystkich to ja jestem jak najbardziej za. Chodziło mi poprostu o to, żeby nie ujawniać czegoś co jest niedokońca gotowe. Ale dodawanie tablic pokoleji to dobry pomysł.
Nefretete

Post autor: Nefretete »

jak dla mnie nowy układ tablic- super.
Ariodante

Przyjzralam sie teraz Fourm i jedno jest pewne:po takiej zmianie Forum sie nam rozrosnie, tzn. wstawienie "Kompendium" (ktore bedzie mialo co najmniej 3-4 "pokoje") przed glowna tablica BALET, po prostu ja zepchnie na dol strony, a zycie Forum wlasciwie powinno sie toczyc na tej wlasnie tablicy. Kompendium bedzie z zalozenia tablica "martwa", glownie do czytania. Dlatego wydaje mi sie, ze powinno jednak byc troche nizej, tak jak jest w tej chwili, za Tancem nowoczesnym i przed Ogloszeniami. Natomiast koniecznie trzeba zepchnac na sam dol Pogadalnie, ale bedzie to wymagalo albo przemianowania tablicy OGLOSZENIA na cos innego (np. VARIA, ROZNOSCI, KONTAKTY - cokolwiek), zeby mozna bylo tam wrzucic Pogadalnie, albo zalozenia nowej tablicy tylko dla Pogadlani, co troche mija sie z celem, wiec raczej odpada.
teraz juz wiem, dlaczego Pogadalnie umiescilismy przy regulaminie - to miala byc taka tablica zapoznawcza, do przelamania pierwszych lodow etc. Nie pasowala tez nigdzie indziej. Ale jesli przemianujemy dzial ogloszen, nie bedzie problemu.

Nie wiem, czy sie zgadzacie ze mna co do miejsca Kompendium. Nie bede sie upierac - na razie mowie, co przyszlo mi do glowy po rozwazeniu porzadku zaproponowanego przez sisi.

Tak dla testu przenioslam tablice wyzej, nad BALET - i tak widzimy ja tylko my, wiec mozna poeksperymentowac. Niestety, przenosiny Pogadalni musimy sobie na razie tylko wyobrazic ;-).
ODPOWIEDZ