jedna z forumowiczek napisała, ze szkoda ze nie ma słownika obrazkowego. nasunęło mi to myśl, ze moze skopiujemy zawartość słownika Kasi (jesli się zgodzi, oczywiscie) i do każdego hasła dodamy odpowiedni mały obrazek. co wy na to? moznaby to zostawić na tablicy praktyka jako zablokowane ogłoszenie, dla każdego, kto nie jest pewny jak coś wygląda lub jak się to pisze. jakby co, mogłabym się podjąć zrobienia czegoś takiego
swietny pomysl! od dawna nam czegos takiego trzeba. czekamy zatem na Kasie, natomiast co do obrazkow, to moze jesli bedzie to stanowic jakis problem, dawac linki przy kazdym hasle do slowniczka baletowego na stronie ABT?
hm, otóż to własnie - nosze sie z tym zamiarem od dawna, mam przygotowane obrazki - zdjęcia Ewy Krasuckiej do wielu haseł
Musze tylko ustalić z adminem strony Trubadura czy nie ma nic przeciwko zdublowaniu w sieci słownika - bo link to bez sensu - moze jednak umieścmy to tutaj,
popytam i dam znać, ok?
ok, ze strony admina strony Trubadura nie ma sprzeciwu. Poradźcie tylko jak to zrobić - założyć watek na Tablicy teoria, dac hasła i zdjęcia i zablokowac go i przykleić??? Tak chyba bedzie korzystajacym z forum najwygodniej? Jak sądzicie?
bosssssko!! zabieram się do roboty :) myślałam o tym, zeby jednak dać to jako ogłoszenie w "praktyce" (zablokowane) bo tam najczęsciej pojawiają się pytania o różne figury i również tam najwięcej jest błędów w pisowni tych nazw ;)
ok, no to może w praktyce... To Ty załóż taki wątek i wklej tam słownik ze strony Trubadura, a ja go potem jeszcze troche podretuszuje (bo zauważyłam ze sa literówki) i powklejam zdjęcia (jak je pozmniejszam,)ok? Acha, i dodam moze dla kultury strne Trubadura i link - że to jednak było najpierw tam 8)
no już tak zrobiłam. dodałam trochę kolorków, teraz jestem na etapie wyszukiwania odpowiednich zdjęć. zgadzam się, ze powinny być dość małe - zeby nie zaburzyć formy słownika.