Alessandra Ferri

Słynni tancerze, zespoły baletowe, choreografowie, pedagodzy, tancerze polskich scen, krytycy, etc.;
Domi

Alessandra Ferri

Post autor: Domi »

uważam, że jest ona naprawdę doskonałą i bardzo doświadczona tancerką, myślę, że zasługuje na oddzielny topic na forum.
Wcześniej mowa o niej była tylko w zagadkach i najurodziwszych baletnicach, może tutaj porozmawiamy o jej tańcu. Czy ktoś widział ją w jakimś balecie?

Tutaj coś bardzo ładnego

"Prelude", muzyka Bacha, gra Sting!

http://s51.yousendit.com/d.aspx?id=20NPZBBCVTXGC3N6G804GL91TZ
sfra

Post autor: sfra »

Widziałem Ferri w "Romeo i Julii" z Angelem Corella i bylem nią zafascynowany, bo jest nie tlyko wyśmienitą tancerką, ale i bardzo dobrą aktorką.

[img:2b13db1a20]http://img450.imageshack.us/img450/8541/ferri7og.jpg[/img:2b13db1a20]
Bajaderka

Post autor: Bajaderka »

ja widziałam już ten teledysk, moim zdaniem technike ma bardzo dobrą, podbicie świetne, ale w tym teledysku nie tańczy, nie ma wyrazu...nie robi to wogóle na mnie wrażenia. Może się myle, ale nie widziałam jej w baletach, mówie to tylko i wyłącznie na podstaiwe teledysku.
makova_panienka

Post autor: makova_panienka »

widziałam fragmenty Romea i Julii z Ferii&Ealing'iem. po kilku minutach po prostu wyłączyłam, bo przyłapałam się na tym, że nie skupiam się na tańcu, tylko na tym żeby ona sobie nie złamała stopy w podbiciu. normalnie aż chciałam ją ratować :wink: zdecydowanie takie zjawisko przeszkadza w kontemplacji. przynajmniej mi :roll:
Kasia :))

Post autor: Kasia :)) »

Mnie się tam podoba ;)
Domi

Post autor: Domi »

rewelacyjny jest ten fotomontaż

A w tym filmiku ze Stingiem chyba chodzi o to, żeby to właśnie miało taki klimacik, ta wielka hala, kałuże, śruba, na której siedzi Sting... gdyvby ferri była bardziej ekspresyjna, nie pasowałaby do otoczenia.
Kasia :))

Post autor: Kasia :)) »

Dlatego potwierdza się to, że jest świetną aktorką :D
sfra

Post autor: sfra »

Zgadzam się z Domi, poza tym Ferri ma taki wspaniały urok małej dziewczynki, jak lalka...
Joanna Bednarczyk

Post autor: Joanna Bednarczyk »

Alessandra Ferri to jedna z moich ulubionych tancerek, widziałam ją w: "Romeo i Julii", "Gisell"," Nietoperzu", "Małym pociągu przyjemnosci", "Zakochanym diable", "Homage a Alessandra Ferri" i za każdym razem zachwyca mnie jej technika, finezja, wrazliwość, jej niewątpliwy dzięwczęcy urok, dlatego jest idealna jako Julia. No i oczywiscie ta jej wspaniała aktorska ekspresja, którą prezentuje jak tylko pozwala jej na to choreografia i określony typ roli.

a co do kontrowesyjnego podbicia to ja chyba jestem "baletową fetyszystką" bo mnie się podoba, tak jak u Guillem
Justi

Post autor: Justi »

Teledysk jest super. Ja niestety nie miałam okazji zobaczyć Ferri w żadnym balecie a bardzo bym chciała - zwłaszcza w "Romeo i Julii" skoro piszecie, że taki świetny :)
ODPOWIEDZ