odeszłam(szedłem)/wyrzucili mnie-do byłych uczniów SB

Wszelkie sprawy szkolne, np. jak dostać się do szkoły baletowej, wiek, wymagania, adresy nowych szkół, sukcesy, zmartwienia, egzaminy, codzienna szkolna rutyna, edukacja małych dzieci, balet dla dorosłych, studia wyzsze;
dance_macabre

odeszłam(szedłem)/wyrzucili mnie-do byłych uczniów SB

Post autor: dance_macabre »

czy zagląda tu moze ktoś kto odszedł z własnej woli ze szkoły baletowej bądz go z niej wyrzucono? i dlaczego? (jesli nie jest to sprawa prywatna)
amira

Post autor: amira »

Ja odeszłam z własnej woli, choć właściwie nie z własnej, a z woli mojego lekarza, który zdecydowanie odradził kontynuację tak ciężkiego treningu. Cóż było robić... Ale amatorsko też się nieźle wyżywałam.
Bajaderka

Post autor: Bajaderka »

ja odeszłam z Warszawsiej OSB z własnej woli....
Gość

Post autor: Gość »

Bajaderko, możesz (jeśli nie chcesz - nie pisz) napisać dlaczego i w której klasie odeszłaś?
.:Odylia:.

Post autor: .:Odylia:. »

Ja odeszłam z Poznania...nie chce mowic dlaczego... :roll: ale teraz mi lepiej 8)
Bajaderka

odeszłam...bo...po pierwsze że mam problemy z nerkami, kamienie na nerkach....a po drugie, że nie przypadłam do gustu nauczycielowi a moja figura nie pasuje zbytnio do tej szkoły. Byłam w w-wie rok, przyszłam do 3 klasy i po trzeciej odeszłam..:) Ale teraz jest lepiej...dużo lepiej jak wróciłam , a baletu (klasyki) mam więcej niż w Warszawskiej OSB. A to że wróciłam to nie znaczy że się obijam, wręcz przeciwnie, ciężko pracuje nad wariacją z Bajadery, z królestwa cieni, tą ostatnią z taką fajną przekątną:P
amira

Post autor: amira »

No właśnie, w większości szkół jednak to "przesadna" figura decyduje... o dalszym losie tancerza. :(
Dobrze Bajaderko, że możesz się realizować gdzie indziej i daje Ci to wielką satysfakcję.
Bajaderka

Niestety, ale moim zdaniem za bardzo zwracają uwagę na figure w OSB, bo każdy ma prawo tańczyć.... 8)
sfra

Post autor: sfra »

Każdy ma prawo, ale nie każdy chce oglądac tłuste cielsko wypełzające z paczki :wink:
Marysia W

Post autor: Marysia W »

Nikt nie mówi tu o tłustych baletnicach, sfra... :wink:
ODPOWIEDZ