Co sie dzieje z naszymi uzdolnionymi maturzystami ?

Wszelkie sprawy szkolne, np. jak dostać się do szkoły baletowej, wiek, wymagania, adresy nowych szkół, sukcesy, zmartwienia, egzaminy, codzienna szkolna rutyna, edukacja małych dzieci, balet dla dorosłych, studia wyzsze;
Edgar Degas

Co sie dzieje z naszymi uzdolnionymi maturzystami ?

Post autor: Edgar Degas »

Ostatnio rzadko tu zagladam, bowiem mysle , iz ten portal stal sie pogadalnia dla kilku - kilkunastu osob, ktore wzajemnie prawia sobie komplementy ,a to za awatary ,a to za stopy , a to za gietkosc ciala. :(

Oczekiwalabym od tego portalu nieco wiecej wiadomosci dotyczacych swiata baletu w Polsce i Swiecie, w postaci ciekawych artykulow, opini formulowiczow. Interesuje mnie co sie dzieje w naszych Szkolach Baletowych co nowego przygotowywuja np. jakie koncerty, gdzie sie wybieraja i na jakie konkursy, kto sie w nich wybija ( bo mysle ze oprocz Elenki , sa jeszcze inne osoby ), jakie przygotowuja wariacje ,uklady itp.

I jeszcze jedno co sie dzieje z naszymi utalentowanymi maturzystkami i maturzystami ,ktorzy w ostatnim konkursie gdanskim zdobyli najwyzsze laury.
A wiec co robia, gdzie sa:Stachurska Emilia,Frodyma Weronika,Basia Bartnik, Romina Kolodziej,Wisniewska Karolina, Ania Lorenc, Szymura Karolina,Agnieszka Blaszczyk,Malgosia Czajowska, Karabela Anna, Wylot Michal,Gorski krzysztof,Glebocki Artur.
Jest to dosc spora grupka mlodych tancerek i tancerzy ktorzy sa przykladem dla tych zaczynajacych dopiero swoje zmagania z baletem,
i mysle ze wiadomosci o sukcesach w/ wymienionych napewno sa interesujace dla uczniow ,ktorzy potrzebuja rodzimych idoli.

Jeszcze jedno moze ktos wie co sie stalo z Ania Mendakiewicz , ktorej prawdopodobnie nie ma juz w Bytomiu ?
Mam nadzieje ,ze znalazla sie w jakies europejskiej szkole.

Pozdrowienia
E.Degas
sfra

Post autor: sfra »

Ania Lorenc i Michał Wylot są w corps de ballet TW-ON, Malgosia Czajowska z tego co wiem startowała do Rotterdamu, nie wiem niestety z jakim skutkiem. To tyle z moich wieści na temat ewokowanych przez Ciebie osób.

PS: Jeżeli sama jako forumowiczka nie zakładasz żadnych tematów, ani nie piszesz postów, to logicznym jest to, że informacji jakie oczekujesz nie będzie. Każdy ma jakieś swoje życzenia co do forum, wszelkie rady są bardzo cenne. Nie zapominaj, ze forum to też ludzie, którzy piszą co chcą i o czym chcą, i to oni (MY) kształtują tę stronę. Oprócz komplementów i nieco mniej baletowych wywodów powstają tu codziennie nowe posty z róznymi ciekawymi BALETOWYMI informacjami.
Nefretete

Re: Co sie dzieje z naszymi uzdolnionymi maturzystkami ?

Post autor: Nefretete »

[quote:21a8d609b2="Edgar Degas"]Glebocki Artur.
[/quote:21a8d609b2]

jak już to Arkadiusz. Pracuje w Theater Nordhausen w Niemczech.
http://www.theater-nordhausen.de
Aspicia

Re: Co sie dzieje z naszymi uzdolnionymi maturzystkami ?

Post autor: Aspicia »

emilka Stachurska tańczy w corps de ballet w TW w Warszawie, Wera Frodyma nie skonczyła jeszcze szkoły, Karolina Szymala tańczy chyba w Operze Dolnoœlšskiej, ale nie jestem pewna, Górski i Wylot też w TW w Wawce(w zespole). Tyle wiem ;)
Edgar Degas

Post autor: Edgar Degas »

No coz nie mialam zamiaru nikogo dotknac, dziekuje za pouczenie w stylu
"Panstwo to JA - portal to My " :wink:

A co do tematu to dzieki za pozostale wiadomosci, moze beda nastepne,bo te napewno uciesza wszystkich baletomaniakow. :lol:

E.Degas
Kasia G

Post autor: Kasia G »

Ania Karabela chciała zdawac gdzies do szkoły za granicę ale nie wiem czy cos z tego wyszło.
A Edgara Degas serdecznie zapraszamy do dyskusji i zakładania ciekawych (jak ten) tematów :) Forum balet.pl to nie tylko "Pogadalnia" 8)
Aspicia

Post autor: Aspicia »

Ania Karabela i Kasia Korc sš w szkole w Rotterdamie ;)))
.:Odylia:.

Post autor: .:Odylia:. »

Zdaje sie że Małgosia Czajowska rownież sie tam dostała...
Change

Post autor: Change »

Z tego co slyszalam to Ania Mendakiewicz miala kontuzje podczas koncertu (pod koniec roku szkolnego). Ale co teraz? :?:
ODPOWIEDZ