You Can Dance 2
-
chmieleslava666
-
danceFORever
-
chmieleslava666
TAK!!! dziękuje baaaaaardzo. ale TVN chyba blokuje/kasuje filmiki z fragmentami z YCD na Youtube?
co do solówki Kaś- pięęęęękna, a ile trudnych, fajowych figur.... i znowu w innym klimacie :) zawiodłam się na tańcu Kaś z Anią oraz Kryspina z Arturem :/ ale tak sobie myślę, że Artur jednak nie jest aż taki zły.
chociaż najnajnaj tańcem było tango argentino! piękne :D
a zaraz potem był hip hop. kuuuuuurcze, jak można być TAK wszechstronnym?
a Ania- po prostu nie zasługiwała na finał i jakoś tak mało pokazała.... choreografia do jazzu była fajna, ale wykonanie takie nijakie. chociaż w jive było spoko...
ale poziom jest wysoki raczej :)
co do solówki Kaś- pięęęęękna, a ile trudnych, fajowych figur.... i znowu w innym klimacie :) zawiodłam się na tańcu Kaś z Anią oraz Kryspina z Arturem :/ ale tak sobie myślę, że Artur jednak nie jest aż taki zły.
chociaż najnajnaj tańcem było tango argentino! piękne :D
a zaraz potem był hip hop. kuuuuuurcze, jak można być TAK wszechstronnym?
a Ania- po prostu nie zasługiwała na finał i jakoś tak mało pokazała.... choreografia do jazzu była fajna, ale wykonanie takie nijakie. chociaż w jive było spoko...
ale poziom jest wysoki raczej :)
[quote:92e1244e12="chmieleslava666"]ale TVN chyba blokuje/kasuje filmiki z fragmentami z YCD na Youtube? [/quote:92e1244e12]blokuje, bo to prawa autorskie, ostatnio byla afera ze youtube ma wszystko i telewizje zablokowały fragmenty filmów czy programów jeśli nie sa zmontowane autorsko, podobnie jest z YCD
[quote:37f83ba0c5="chmieleslava666"]co do solówki Kaś- pięęęęękna, (...)tango argentino! piękne :D
a zaraz potem był hip hop. kuuuuuurcze, jak można być TAK wszechstronnym? [/quote:37f83ba0c5]
Taaak, Kasia jest na prawdę wszechstronna, nie ma tak, że dobra jest tylko w jednym rodzaju tańca. Tańczy od klasyki-wiadomo, poprzez hip-hop, tango i wszystko co jej każą zatańczy. Założę się, że pięknie zatańczyłaby nawet taniec brzucha!
Piróg powiedział jej, że jest najbardziej wszechstronna z tej edycjii, wogóle ona jest ZA nią- nie ma co- zna się ;)
[quote:37f83ba0c5] a Ania- po prostu nie zasługiwała na finał i jakoś tak mało pokazała.... choreografia do jazzu była fajna, ale wykonanie takie nijakie. chociaż w jive było spoko...
ale poziom jest wysoki raczej :)[/quote:37f83ba0c5]
Bo jive to jej styl. A co do reszty się raczej zgadzam.
Podobało mi się na filmie, kiedy pokazali maluteńką kuleczkę Anię tańczącą na turnieju :wink:
a zaraz potem był hip hop. kuuuuuurcze, jak można być TAK wszechstronnym? [/quote:37f83ba0c5]
Taaak, Kasia jest na prawdę wszechstronna, nie ma tak, że dobra jest tylko w jednym rodzaju tańca. Tańczy od klasyki-wiadomo, poprzez hip-hop, tango i wszystko co jej każą zatańczy. Założę się, że pięknie zatańczyłaby nawet taniec brzucha!
Piróg powiedział jej, że jest najbardziej wszechstronna z tej edycjii, wogóle ona jest ZA nią- nie ma co- zna się ;)
[quote:37f83ba0c5] a Ania- po prostu nie zasługiwała na finał i jakoś tak mało pokazała.... choreografia do jazzu była fajna, ale wykonanie takie nijakie. chociaż w jive było spoko...
ale poziom jest wysoki raczej :)[/quote:37f83ba0c5]
Bo jive to jej styl. A co do reszty się raczej zgadzam.
Podobało mi się na filmie, kiedy pokazali maluteńką kuleczkę Anię tańczącą na turnieju :wink:
akurat tango Kasi nie jest tangiem, tylko zawsze wychodzi proba zdominowania faceta - piekne ruchy, pozy, ale brak klimatu milongi, takiego moze dialogu ciał. pewnie beznadziejni partnerzy do tego tanca jej sie trafiali, ze mi zawsze czegos brakowalo w tym wszystkim albo tak chciala ze, az za bardzo. moje odczucia potwierdzały komentarze jury w tym Egurroli.
-
chmieleslava666
nie jestem na tyle głupia, zeby stwierdzić, że w tydzień się da zrobić cuda w technice, ktorej tancerz nie zna, ale charakter oddac mozna jak najbardziej. tylko nie w momencie gdy ktos jest zablokowany,niepewny, a taki jest często Kryspin, czym bardziej jest na swieczniku tym gorzej. nie podobalo mi sie ich tango, bo tanczyli osobno, bo on byl spiety, a spiecie moze wynikalo z tego ze nie znal dobrze tanga itd trudno sie dziwic. Kasia czula tango, ale chyba sie nie zgrali, tak samo było z Kamilem. ja mówie o ich wspólnym tancu, nie o samej Kasi. co do Kryspina to salse, ktora lubi i tanczyl cos wczesniej zatanczyl duzo lepiej w pamietnym duecie z Justyna. I oczywiscie modern bardzo fajnie. Takze kazdy ma lepsze i gorsze wystepy. Zaluje, ze jednak ze zamiast Kryspina(choc go lubie) nie ma Grega. Ogolnie nachodzi mnie mysl, ze latwo sie wszystkich ocenia przed TV, komputerem...Wspolczuje im, ale jako widz mam prawo, żeby mi sie cos podobalo, a coś nie :)