You Can Dance 2

Dyskusje o spektaklach, programach TV, książkach, artykułach, nagraniach CD/video/DVD, fotografii, stronach internetowych;
chmieleslava666

Post autor: chmieleslava666 »

co się stało z filmami na youtube z YCD? dlaczego nie ma występów z odcinka 13?! nie obejrzałam go! błagam, jak mogę teraz obejrzeć te tańce? może to tylko mój komp świruje? proszę o pomoc!!
danceFORever

Post autor: danceFORever »

http://youcandance.plejada.pl/47,2023,1,odcinek_13_-_najciekawsze_fragmenty,wideo.html

moze to Ci wystarczy? :)
chmieleslava666

TAK!!! dziękuje baaaaaardzo. ale TVN chyba blokuje/kasuje filmiki z fragmentami z YCD na Youtube?

co do solówki Kaś- pięęęęękna, a ile trudnych, fajowych figur.... i znowu w innym klimacie :) zawiodłam się na tańcu Kaś z Anią oraz Kryspina z Arturem :/ ale tak sobie myślę, że Artur jednak nie jest aż taki zły.
chociaż najnajnaj tańcem było tango argentino! piękne :D
a zaraz potem był hip hop. kuuuuuurcze, jak można być TAK wszechstronnym?

a Ania- po prostu nie zasługiwała na finał i jakoś tak mało pokazała.... choreografia do jazzu była fajna, ale wykonanie takie nijakie. chociaż w jive było spoko...
ale poziom jest wysoki raczej :)
nathaliye

Post autor: nathaliye »

[quote:92e1244e12="chmieleslava666"]ale TVN chyba blokuje/kasuje filmiki z fragmentami z YCD na Youtube? [/quote:92e1244e12]blokuje, bo to prawa autorskie, ostatnio byla afera ze youtube ma wszystko i telewizje zablokowały fragmenty filmów czy programów jeśli nie sa zmontowane autorsko, podobnie jest z YCD
Natashy

Post autor: Natashy »

[quote:37f83ba0c5="chmieleslava666"]co do solówki Kaś- pięęęęękna, (...)tango argentino! piękne :D
a zaraz potem był hip hop. kuuuuuurcze, jak można być TAK wszechstronnym? [/quote:37f83ba0c5]

Taaak, Kasia jest na prawdę wszechstronna, nie ma tak, że dobra jest tylko w jednym rodzaju tańca. Tańczy od klasyki-wiadomo, poprzez hip-hop, tango i wszystko co jej każą zatańczy. Założę się, że pięknie zatańczyłaby nawet taniec brzucha!
Piróg powiedział jej, że jest najbardziej wszechstronna z tej edycjii, wogóle ona jest ZA nią- nie ma co- zna się ;)

[quote:37f83ba0c5] a Ania- po prostu nie zasługiwała na finał i jakoś tak mało pokazała.... choreografia do jazzu była fajna, ale wykonanie takie nijakie. chociaż w jive było spoko...
ale poziom jest wysoki raczej :)[/quote:37f83ba0c5]

Bo jive to jej styl. A co do reszty się raczej zgadzam.
Podobało mi się na filmie, kiedy pokazali maluteńką kuleczkę Anię tańczącą na turnieju :wink:
Soprana

Post autor: Soprana »

akurat tango Kasi nie jest tangiem, tylko zawsze wychodzi proba zdominowania faceta - piekne ruchy, pozy, ale brak klimatu milongi, takiego moze dialogu ciał. pewnie beznadziejni partnerzy do tego tanca jej sie trafiali, ze mi zawsze czegos brakowalo w tym wszystkim albo tak chciala ze, az za bardzo. moje odczucia potwierdzały komentarze jury w tym Egurroli.
chmieleslava666

oj. tego właśnie nie lubię w YCD- że tańczą takie tańce, na których wcale się nie znam i uważam je za ładne, a tu się okazuje, że beznadziejnie było... ale jednak. mi się bardziej podobało tango z Kryspinem niż z Kamilem. nie słyszałam komentarzy do żadnego tańca- jak oni ocenili Kaś? a jak tango?
qrciok

Post autor: qrciok »

mi sie tez podobalo tango bardzo, ale nie tylko... Co jurorzy powiedzieli o tancu Kaś i Kryspina oraz Kaś i Ani? A tak przy okazji to dzieki za link, danceFORever! :D :D :D
nathaliye

Post autor: nathaliye »

w YCD chodzi o utrzymanie względnego charakteru tańca, trudno zeby po tygodniu nauki zatańczyli prawdziwe tango niz jive'a, bardzo to wszystko sa freestyle z elementami danych tańców
Soprana

Post autor: Soprana »

nie jestem na tyle głupia, zeby stwierdzić, że w tydzień się da zrobić cuda w technice, ktorej tancerz nie zna, ale charakter oddac mozna jak najbardziej. tylko nie w momencie gdy ktos jest zablokowany,niepewny, a taki jest często Kryspin, czym bardziej jest na swieczniku tym gorzej. nie podobalo mi sie ich tango, bo tanczyli osobno, bo on byl spiety, a spiecie moze wynikalo z tego ze nie znal dobrze tanga itd trudno sie dziwic. Kasia czula tango, ale chyba sie nie zgrali, tak samo było z Kamilem. ja mówie o ich wspólnym tancu, nie o samej Kasi. co do Kryspina to salse, ktora lubi i tanczyl cos wczesniej zatanczyl duzo lepiej w pamietnym duecie z Justyna. I oczywiscie modern bardzo fajnie. Takze kazdy ma lepsze i gorsze wystepy. Zaluje, ze jednak ze zamiast Kryspina(choc go lubie) nie ma Grega. Ogolnie nachodzi mnie mysl, ze latwo sie wszystkich ocenia przed TV, komputerem...Wspolczuje im, ale jako widz mam prawo, żeby mi sie cos podobalo, a coś nie :)
ODPOWIEDZ