Nie wydaje mi się... Poza tym na ogół w balecie nie trzeba mieć sprężonych rąk, a wręcz przeciwnie... i u niej na zdjęciach np w pozie łabędzie nie widać żadnych mięśni rąk... Co jedynie w Esmeraldzie... i właściwie tylko w tamtym stroju te ręce wyglądają jakoś inaczej niż normalnie...
oczywiscie - ona zepelnie nie jest gruba. Ale taki jest los wysokich tancerek, jesli maja ok. 170 cm wyrostu trudno wymagac, by wazyly 40 kg byly zdrowe i mialy sily do tanca. Dlatego moim zdaniem lepiej jest kiedy tancerka jest troche nizsza (ja niestety nie jestem ) wowczas niska waga jest bardziej naturalna.
Moge się dowartościowac i pochwalić moimi 157 cm :P
A tak na serio to uważam, że jest szczupła. Ramiona może ma troche rozbdowane, no ale cóż... Jednak na 48 kg przy wzroście ponad 170 cm to ona mi nie wygląda....
[quote:788cb02799="Kasia :))"]i u niej na zdjęciach np w pozie łabędzie nie widać żadnych mięśni rąk... Co jedynie w Esmeraldzie... i właściwie tylko w tamtym stroju te ręce wyglądają jakoś inaczej niż normalnie...[/quote:788cb02799]
no jeszcze gorzej by wyglądało, gdyby Odetta/Odylia miała ogromne bary... tancerki grające te role nie mogą, one wręcz muszą mieć delikatne ręce, by jakoś to wyglądało.
a w Esmeraldzie raczej nie jest to wymagane.
pozatym ona ma rozbudowane bary i nie da się tego ukryć, po prostu tak na tym zdjęciu wyszła.
Ja niestety mam 173,5cm wrostu i ważę 53, w związku z czym zawsze muszę stać gdzieś styłu :sad:
A co do Zakharovej to uważam że ma bardzo chude nogi w stosunki do ramion co daje taki troche dziwny efekt, który jednak przy niektórych wariacjach może być przydatny :)