wymiary baletnic

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
Kasia :))

Post autor: Kasia :)) »

Nie wydaje mi się... Poza tym na ogół w balecie nie trzeba mieć sprężonych rąk, a wręcz przeciwnie... i u niej na zdjęciach np w pozie łabędzie nie widać żadnych mięśni rąk... Co jedynie w Esmeraldzie... i właściwie tylko w tamtym stroju te ręce wyglądają jakoś inaczej niż normalnie...
Sylfida

Post autor: Sylfida »

No cóż według mnie te ramiona trochę psują efekt lekkości, ale oprócz tego jest naprawdę szczupła i ma fajną figurę i twarz :)
Ewelina

Post autor: Ewelina »

oczywiscie - ona zepelnie nie jest gruba. Ale taki jest los wysokich tancerek, jesli maja ok. 170 cm wyrostu trudno wymagac, by wazyly 40 kg byly zdrowe i mialy sily do tanca. Dlatego moim zdaniem lepiej jest kiedy tancerka jest troche nizsza (ja niestety nie jestem ) wowczas niska waga jest bardziej naturalna.
aankaa_baletnica=)

Post autor: aankaa_baletnica=) »

Moge się dowartościowac i pochwalić moimi 157 cm :P

A tak na serio to uważam, że jest szczupła. Ramiona może ma troche rozbdowane, no ale cóż... Jednak na 48 kg przy wzroście ponad 170 cm to ona mi nie wygląda....
bluebird:))

Post autor: bluebird:)) »

A ja jestem jeszcze nizsza!!!
nizsza generacja rlz!!!!
Maron

Post autor: Maron »

[quote:788cb02799="Kasia :))"]i u niej na zdjęciach np w pozie łabędzie nie widać żadnych mięśni rąk... Co jedynie w Esmeraldzie... i właściwie tylko w tamtym stroju te ręce wyglądają jakoś inaczej niż normalnie...[/quote:788cb02799]
no jeszcze gorzej by wyglądało, gdyby Odetta/Odylia miała ogromne bary... tancerki grające te role nie mogą, one wręcz muszą mieć delikatne ręce, by jakoś to wyglądało.
a w Esmeraldzie raczej nie jest to wymagane.

pozatym ona ma rozbudowane bary i nie da się tego ukryć, po prostu tak na tym zdjęciu wyszła.
Agnieszka Matylda

Post autor: Agnieszka Matylda »

Ten artykuł pisała moja pani od baletu. Uczy mnie.

[color=violet:299f474146]Z całym szacunkiem, ale jak to się ma do dyskusji? Trzymajmy się tematu!![/color:299f474146]
larme

Post autor: larme »

moim zdaniem jest ok ,ma bardzo długie nogi
Cheryl

Post autor: Cheryl »

Ja mam 164 cm wzrostu i chyba jestm okej :)
Taka średnia ;]

Bardzo mi się podoba sylwetka Zakharovej..
rzaszminka5

Post autor: rzaszminka5 »

Ja niestety mam 173,5cm wrostu i ważę 53, w związku z czym zawsze muszę stać gdzieś styłu :sad:
A co do Zakharovej to uważam że ma bardzo chude nogi w stosunki do ramion co daje taki troche dziwny efekt, który jednak przy niektórych wariacjach może być przydatny :)
ODPOWIEDZ