Przyjaźnie balet.pl

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
mirrorball

Post autor: mirrorball »

Pan Maksim Wojtiul - po spektaklu widzianym z pierwszego rzędu na parterze i z Nimw głównej roli można tylko wymownie głeboko westchnąć- echh... Pięknie było. Świetna technika: skoki, wspaniałe partnerowanie (w jednym nawet coś ustalał z I.Milewską ;) takie rzeczy się widzi jak się siedzi w I rzędzie), świetny wyraz..
Pani Izabela Milewska bardzo wiarygodnie zatańczyła Klarę (choć wydawło mi się, że ma trochę problemów z piruetami)
Na postać W. Ślęzaka wolałabym spuścić zasłonę milczenia..
Panią M.Ciechowicz widziałam pierwszy raz i baardzo mi się spodobała - delikatna, elegancka, piękna "góra", nienaganna technika, bardzo pięknie się prezentuje na scenie!

(nie umiem pisać recenzji, ale świetnie się bawiłam oglądając spektakl)

pozdrawiam
m.
M.

Post autor: M. »

No to przyznam się szczerze, że w takim razie po Waszych opiniach (po tym co piszesz mirroball i po tym co słyszam ostatnio od Kasi) zaczęła mnie intrygować ta Magda Ciechowicz. Do tej pory mogłam się jej przyjrzeć jedynie w roli Wróżki Bzu i słysząc teraz takie opinie (sprzeczne z tym co dotychczas wydawało mi się, że zaczęłam sobie w mojej główce układać ;) ) z jeszcze większą ciekawością czekam na kolejne spektakle...

O żesz!!!.. a teraz dopiero widzę, już kij że nie zwróciłam w niedzielę rano uwagi na tańczącego Basałajewa... Chyba tylko Kasia może zliczyć ile razy dopytywałam się o to kiedy znów zobaczę Basię Bartnik, a miałam taką okazję w sobotę rano i przegapiłam :( Ale może był ktoś rano i widział ją w roli Królowej Kwiatów? Posłał jakąś łodyżkę ... czy coś... nosz po prostu kompletna plama na całej linii w wydaniu M... bo na pewno Basia wypadła ślicznie w tej roli... Może ktoś napisze czy widział i jak było?

No i znów sorry za baletowy off na niebaletowej tablicy... już milczę ;)
Torin

Post autor: Torin »

Ja za to chciałem wszystkim którzy przesłali mi życzenia z okazji urodzin baaaaaaaaaaaardzo podziękować.
Było mi bardzo bardzo miło czytać te wszystkie życzenia.
DZIĘKUJĘ !!!!

Torin
Father

Post autor: Father »

Torinie przyjmij i ode mnie Życzenia Pomyślności na półmetku bom wreszcie zauważył, że taksometr przesunął sie na 42.
Ostatnio jestem tutaj rzadkim gościem bo koniec roku i w pracy młyn a jest jeszcze obowiazek jeżdzenia na łyżwach co skwapliwie spełniam. :smile:
Torin

Post autor: Torin »

Aaaa dzięki DZIĘKI !!!
Już żem się zastanawiał co Cie zjadło z forum - a tu proszę wsio wiadomo.
Standard obowiązki obowiązki i jeszcze raz obowiązki ;)

Torin
tez ledwie wyrabiający pod koniec roku ....
Joanna

Post autor: Joanna »

Torin, ode mnie również wszystkiego najlepszego - spóźnione trochę życzenia - z okazji urodzin! (też trochę zabiegana jestem)
Czajori

Post autor: Czajori »

Oto jakże urocza dokumentacja z kolejnego spotkania w stylu "Forumowicze wszystkich miast łączcie się" :) Gdańsko-gdyńsko-warszawska reprezentacja forum balet.pl w składzie Kasia G/M./.:Caroline.:/Czajori wybrała się wspólnie na premierę "Men's Dance", gdzie w ramach atrakcji można było pstryknąć sobie takie oto klimatyczne foty:
[URL=http://img175.imageshack.us/my.php?image=img8650jg1.jpg][img:9b87f5e5c1]http://img175.imageshack.us/img175/7626/img8650jg1.th.jpg[/img:9b87f5e5c1][/URL]
Kasia G

Post autor: Kasia G »

było super - dziękuję forumowiczkom z wybrzerza za ciepłe przyjęcie i długie Polek rozmowy. Na sczeście oprawa artystyczna spotkania czyli spektakl Men's dance tez był interesujący i udany. No a dostawa do domu ekspresowa za co dziekuje Panu P... ;)
M.

Post autor: M. »

Fota jest genialna! :D No ja również się cieszę z całej udanej wyprawy i spotkania - oby takich więcej :)
Kasia G

Post autor: Kasia G »

forumowych, bezposrednich spotkań i znajomości ciag dalszy - Sagittaire odwiedziła Warszawę i Polski Balet Narodowy, a przy okazji poznała co najmniej dwie warszawskie forumowiczki z nizej podpisaną na czele :) Bardzo się cieszę i już czekam na nastepne odwiedziny
ODPOWIEDZ