OSB W POZNANIU ;)

Wszelkie sprawy szkolne, np. jak dostać się do szkoły baletowej, wiek, wymagania, adresy nowych szkół, sukcesy, zmartwienia, egzaminy, codzienna szkolna rutyna, edukacja małych dzieci, balet dla dorosłych, studia wyzsze;
ebaleciara

Post autor: ebaleciara »

A możecie mi jeszcze powiedzieć jak będzie wyglądał egzamin 29? Co będzie sprawdzane i w jaki sposób? Wiem, że rozciągnięcie, rozwartość, muzykalność, skoczność... ale co będziemy musieli zrobić i czy mam przygotować sobie jakąś krótką etiudkę czy coś w tym guście?
I, szczerze mówiąc, fascynuje mnie to magiczne słowo, jakim jest: rozciągnięcie. Co trzeba umieć, żeby z czystym sumieniem nazwać się "rozciągniętym"?
Boże chyba do 29 zdążę jeszcze zwariować... jeśli jeszcze się to nie stało :roll:.
raisa

Post autor: raisa »

Będziesz stać przy drążku i któraś osoba z komisji będzie podnosiła i dociągała ci nogi, po za tym musisz pokazać wszystkie szpagaty, ale ty przychodzisz później i może będą od ciebie wiecej wymagać.
Oprócz tego trzeba skakać jak najwyżej, jest improwizacja do muzyki, więc nic nie musisz przygotowywać. Sprawdzają podbicie: na podłodze dociągają jak najniżej stopy.
ebaleciara

Aha. A ta "improwizacja" to ma być taka... hm... baletowa? Z krokami baletowymi, plie, batmantami, arabeskami, itp.? Czy raczej, no, inaczej ;)?

Jej, wielkie dzięki za odpowiedzi, bardzo. Chyba się domyślacie, że naprawdę się denerwuje. Zostało mi 14 dni, jakieś 336 godzin, 20160 minut, 1209600 sekund. Nieźle.
miss ladybird

Post autor: miss ladybird »

Dasz radę! trzymam kciuki :D
ebaleciara

Hm, wychodzi na to, że jadę dwunastego. Na szczęście mam trochę więcej czasu.

WIEEELKIE dzięki za wsparcie, jest mi na serio bardzo miło.

A może jest ktoś, kto jeszcze zdaje w tym roku? Bo jak na razie jestem taka samotna ;).
Szer

Post autor: Szer »

Jestem po "egzaminach"!!!
teraz pozostaje mi tylko czekac na wyniki!!!
ebaleciara

Mam informację dla wszystkich uczniów SB w Poznaniu:
SPOTKAMY SIĘ WE WRZEŚNIU!!!

Jestem taka szczęśliwa, bo udało mi się - udało mi się dostać do IV klasy szkoły baletowej. Tak naprawdę to pan dyrektor, który również był w komisji, nie był co do mnie przekonany, ale reszta komisji troche na niego wpłynęła i postanowili dać mi szansę. Zecydowali, że będę jakby "na próbę" na ten rok, a co będzie dalej - czy zostanę, czy mnie ożegnają - to się okaże po jakimś czasie. Tak napraw e będę mogła wylecieć w każdej chwili, ale to jest i tak więcej niz oczekiwałam. Jestem jeszcze w kompletnym szoku...

Moje pierwsze wrażenia:
Nie było w tej szkole dzisiaj kogoś, kto był mniej niż baaardzo sympatyczny: lekarze, profesorowie, pan w portierni (i jedna bardzo miła uczennica IV klasy :D )... Byłam pod wielkim wrażeniem pana dyrektora, któryy okazał się cudownym człowiekiem: rzeczowym, uprzejmym, precyzyjnym. Sam budynek szkoły po prostu przepiękny, normalnie z obrazka. Piękne i bardzo wygodne położenie szkoły i burs. Jak na razie uważam to miejsce za jedno z najwspanialszych na świecie (nie żartuję. Poważnie). I nie mogę uwierzyc, że spędzę w tym miejscu trochę czasu (ile? w sumie trudno powiedzieć).

Jupiii!
:509:
sisha945

Post autor: sisha945 »

gratulacje!!! :D
bardzo sie ciesze ze Ci sie udało.. i trzymam kciuki by udawało sie nadal :)
Ola.K

Post autor: Ola.K »

Gratulacje [b:648c811bd8]ebaleciara[/b:648c811bd8], ja też chodzę do 4 (1 baletowa). Zyczę powodzenia!
P.S
Jak dostaniesz jakąś dobrą ocene z kklasyki to się pochwal:)
Pozdro.
ebaleciara

Dzięki :). Ale coś czuję, że jeszcze długo nie będę mogła się pochwalić dobrą oceną z klasyki... ale może kiedyś, kiedyś...

A teraz kończysz I, Ola?
ODPOWIEDZ