CO SĄDZICIE O MUSICALACH? :)

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
Bajaderka

Post autor: Bajaderka »

Ja uwielbiam Fame, jak tańczyliśmy kawałek na występie to miałam demi-klasyczną solówe a później w pointach tańczyłan reszte ze wszystkimi, na początku myślałam że sie pozabijam, modern w pointach :roll:
just_me

Post autor: just_me »

Musicale są niesamowite... Zwłaszcza te wystawiane na deskach, np. na Broadwayu. Polecam "The Lion King" albo "Billy Elliot" (nawiasem mówiąc zrobione na bazie moich najukochańszych filmów)
Tranquility

Post autor: Tranquility »

ciekawa informacja:

http://www.e-teatr.pl/pl/artykuly/20567.html
Nusia

Post autor: Nusia »

28 stycznia na TVP2 obejrzeć będzie można reportaż pt.: "Ujarzmić Koty" z przygotowań do polskiej wersji "Kotów|" (TM Roma)
Bajaderka

Post autor: Bajaderka »

Nusiu, dziękujemy za info, mam nadzieje że nie przegapie;)

ps. nie wie ktoś o której to jest godzinie..??
Columbina

Post autor: Columbina »

A to na TVP 2 to nie bedzie miusical tylko reportaz?? Ja caly czas myslalam, ze to zostalo sfilmowane tak jak np "Romeo i Julia" z Teatru Roma... Hmm. POMOZCIE!!! :) Choc i tak bede musiala to nagrac, bo mam wtedy studniowke :]:]:]
Nefretete

Post autor: Nefretete »

tak, to jest reportaż, zdaje sie, że był juz kiedys emitowany w naszej telewizji. ja w kazdym razie juz takie cos kiedys oglądałam.
Nusia

Prawdopodobnie był emitowany przed premierą "Kotów". A teraz puszczają jeszcze raz w ramach przypomnienia (i promocji), bo znów będą grać "Koty".

Fajnie by było gdyby nagrali to tak jak "Romeo i Julię" ale niestety Roma takich zabiegów nie praktykuje:( A szkoda, bo jeśli nie mogą wyprodukować płyty ze ścieżką dźwiękową to nagranie mogłoby to zastąpić (mam tu na myśli takie inne musiacale, nie "Koty")
makova_panienka

Post autor: makova_panienka »

czy mi się zdaje, czy Romeo i Julia było w Teatrze Buffo, a nie w Romie?
Nusia

W Buffo (a w zasadzie Buffo wystawiało na Torwarze i w innych miejscach w Polsce)- Baletnicaa się widocznie pomyliła.
ODPOWIEDZ