Miękkie baletki- sposób czyszczenia

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
neda

Post autor: neda »

Odświeżam temat...

Mam płócienne baletki nr.1 i nr.6 z Grishko. Jeśli ktoś ma takie same to możecie mi doradzic jak je pierzecie/czyscicie?
Jakos mnie serce boli na mysl o wrzuceniu ich do pralki :wink: :D
Joanna

Post autor: Joanna »

A tam, to zamknij oczy, jak je będziesz wrzucać :D

Nic im się nie stanie, chyba że nastawisz na jakiś morderczy program i wysoką temperaturę ;) (ja nastawiam ok 30* - 40*). Wrzucam normalnie z innymi rzeczami. Tylko nie susz ich potem na żadnym kaloryferze ani niczym takim, niech sobie same wyschną naturalnie.

Ja jeszcze wiwijam baletki do prania na lewą stronę, bo wychodzę z założenia, że bardziej zależy mi na upraniu wnętrza baletki
cynamonek

Post autor: cynamonek »

ja mam również grishko model 6 i szczoteczką też się bardzo dobrze je czysciło... chociaż to czasochłonne ;)
aankaa_baletnica=)

Post autor: aankaa_baletnica=) »

Ja już kilka razy wrzuciłam baletki do pralki i zawsze wychodziły zmniejszone... Dało się włożyć, ale cisnęły i nie było wygodne. Ja tam wole prać szczoteczką w rękach...
Cheryl

Post autor: Cheryl »

Ja mam też Grishko 6 i Sanshe, zawsze je prałam ręcznie, ale moje koeżanki wrzucają dopralki i mówią, że nic im się nie dzieje ;)
Anna-Maria

Post autor: Anna-Maria »

Ja moje oczepuję 8)
aankaa_baletnica=)

Post autor: aankaa_baletnica=) »

Tylko otrzepujesz?? W ogóle nie pierzesz??
:shock:
Cheryl

Na pewno od czasu na czasu pierze ;) Zależy jeszcze jak jest czysto na sali. W naszej szkole sprzątaczki udają chyba, ze brudu nie widzą ;/ i jak umyją podłogę na sali to jest jeszcze gorzej niż przed umyciem. No ale ja też nie piosrę co tydzień baleek tylko kiedy się wybrudzą bardzo... ;)
Anna-Maria

Post autor: Anna-Maria »

Narazie nie mam takiej potrzeby prania baletek ;]
Jak będę potrzebowała, to kupię nowe, a nie będę prała, żeby były takie zmiętolone itd.
Cheryl

Po praniu wierz mi nie są zmientolone ;-) Spróbuj wyprać to zobaczysz, a jak nie to faktycznie kup nowe. Mi by sie nie chciało wydawać co miesiąc 50 zł na baletki :P
ODPOWIEDZ