Studia: Teoria Tańca
ja też i to dwukrotnie wczesniej miałam i filozofie i psychologie i wszystko musiałam powtarzać - filozofia rzeczywiście koncentrowała się na "filozofii muzyki" więc no problem. Za moich czasów (2 edycja) reszta wymienionych przedmiotów raczej nie wnosiła nic nowego i była dla mnie małym rozczarowaniem (o wymienionej estetyce tańca nie wspomnę)... Natomiast obecnie chyba jest lepiej i zapewne warto. Mnie sie po prostu dobrze na tych studiach studiowało z ciekawymi ludzmi z róznych dziedzin tańca (zarówno z mojej Teorii jak i z równoległej Pedagogiki). Znajomości, przyjaxnie, etc. bo nawet ficjalnie tych studiów nie zakończyłam pracą pisemną.... heh
-
Sagittaire
Jak jesteś tancerzem, co widać po załączonych danych, to nie wiem, czy nie lepsze dla Ciebie byłyby nowe studia, które mają ruszyć na AM - Teoria tańca i taniec, czy coś takiego. W każdym razie ma być to taka teoria ale dla osób mające jakieś umiejętności taneczne. Ma też kształcić w kierunku choreografii itd. Na marginesie - tym samym jest to coś dla osób, które ukończyły licencjaty typu choreograf, tancerz zarówno na uczelniach prywatnych jak i AM (ten I stopień), bo te studia, o których pisze mają dawać magistra.
słusznie, bo na Teorii Tańca żaden tancerz nie dowiedział się zbyt wiele nowego, co najwyzej usystematyzował sobie wiedze historyczną i o najnowszych trendach w choreografii (nie mówię o takich przedmiotach jak filozofia muzyki, która była bardzo ciekawa ale powiedzmy "abstrakcyjnie ciekawa" a nie przydatna w życiu czy pracy)
-
Sagittaire
na razie wklejam informacje tu zanim pojawią się dokładniejsze dane:
Myślę, że zainteresuje Państwa wiadomość, że w UMFC otwieramy nowe studia magisterskie, niestacjonarne w specjalności Choreografia i Teoria Tańca. Senat ostatecznie wyraził zgodę i od października "ruszamy". Wkrótce na stronach UMFC znajdą się szczegółowe informacje. Miejmy nadzieję, że za rok uda się otworzyć studia stacjonarne na kierunku Taniec, w specjalności "Taniec i Choreografia".
Pozdrawiam, M. Kucharska-Nowak
Myślę, że zainteresuje Państwa wiadomość, że w UMFC otwieramy nowe studia magisterskie, niestacjonarne w specjalności Choreografia i Teoria Tańca. Senat ostatecznie wyraził zgodę i od października "ruszamy". Wkrótce na stronach UMFC znajdą się szczegółowe informacje. Miejmy nadzieję, że za rok uda się otworzyć studia stacjonarne na kierunku Taniec, w specjalności "Taniec i Choreografia".
Pozdrawiam, M. Kucharska-Nowak