TanzOlymp 2006
-
czekoladka
-
.:Odylia:.
no dobrze...ja jako najstarsza z ekipy zostalam wydelegowana do przerwania milczenia...cały ten TANZOLYMP to jedna wielka kpina :!: wszystko wygladalo tak ze to rosjanie zorganizowali sobie konkurs w berlinie zeby wygladal na miedzynarodowy(hah tu wspomne ze na "paradzie"uczestnikow z flagami finlandii czy białorusi wychodzili rosjanie i niemcy-bez komentarza)i innych mieli calkowicie gdzies-organizacji brak,zgodnosci z programem zadnej(nie mowiac juz o tym ze w cenie mialo byc np. party dla uczestnikow na koniec,darmowe przejazdy komunikacja czy wycieczka po berlinie-ni widu ni słychu);konkurs obiektywnosci nie mial za grosz-kazdy wychodzil zza kulis pod imieniem nazwiskiem i krajem,z ktorego pochodzil(na wszystkich znaczacych konkursach uczestnicy wystepuja "jako numer"),wyniki byly ustawione po cichu przez 1/16 jury czyli vasilieva i ogranizatora i tak o to na gali mielismy parade spadania z point,niewykreconych nog i niedokreconych piruetow(byly wyjątki)a kiedy ktos chcial uslyszec chociaz ktore miejsce zajal czy ile zdobyl punktow-slyszal ze niejednokrotnie opinia jury byla niezgodna z postanowieniem vasilieva i bessmertni'ego(czyli np wiecej punktow od zlotego medalisty) i dokumenty zostaly wyrzucone...jedyna korzysc z tego wyjazdu to 4-gwiazdkowy hotel samym centrum berlina...
wiem ze to wszystko brzmi troche nieprawdopodobnie bo na stronie internetowej wyglada jak przyslowiowy cukierek ale przykro mi to mowic-nie wiedzialam ze mozna jeszcze tak traktowac ludzi...
p.s. nie mowie tego jak ktos skrzywdzony porazka bo slyszelismy wiele entuzjastycznych komentarzy na temat naszego poziomu i umiejetnosci a nawet zaproszen do szkol,ale po prostu to juz moj ktorys konkurs z kolei wiec mam porównanie i czegos takiego nikt z nas sie nie spodziewal...
p.s.2na zdjeciu jestem ja
wiem ze to wszystko brzmi troche nieprawdopodobnie bo na stronie internetowej wyglada jak przyslowiowy cukierek ale przykro mi to mowic-nie wiedzialam ze mozna jeszcze tak traktowac ludzi...
p.s. nie mowie tego jak ktos skrzywdzony porazka bo slyszelismy wiele entuzjastycznych komentarzy na temat naszego poziomu i umiejetnosci a nawet zaproszen do szkol,ale po prostu to juz moj ktorys konkurs z kolei wiec mam porównanie i czegos takiego nikt z nas sie nie spodziewal...
p.s.2na zdjeciu jestem ja
-
.:Odylia:.