Jakie mam podbicie ?

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
Joanna

Post autor: Joanna »

[quote:0aaf1e7a9a="Nati"]Sylvia Guillem np. czy myślisz, że ona wyrobiła sobie podbicie w ciagu kilku miesięcy??? [/quote:0aaf1e7a9a]

Nie, ona sie z takim urodzila;)
Columbina

Post autor: Columbina »

[quote:b54ee57367="Joanna"][quote:b54ee57367="Nati"]Sylvia Guillem np. czy myślisz, że ona wyrobiła sobie podbicie w ciagu kilku miesięcy??? [/quote:b54ee57367]

Nie, ona sie z takim urodzila;)[/quote:b54ee57367]
Właśnie to samo Joanno miałam pisać :P
Moim zdaniem zdecydowana większość profesjonalnych tancerek urodziła się juz z dużym podbiciem, a z upływem lat, kiedy ćwiczyły to podbicie się powiększało.
Tak więc tasiu... Ćwicz, ćwicz i jeszcze raz ćwicz :)
Dla chcącego nic trudnego. ;)
Jeżeli będziesz ćwiczyć codziennie to po jakimś czasie na pewno będziesz widziała jakieś małe rezultaty, które będą motywacją do dalszych ćwiczeń :)
fijoletowa

Post autor: fijoletowa »

coś tu jest nie tak. jak pokazujecie te zdjęcia podbić, to wszystkie macie tak ładnie obciągnięte paluchy. mój kciuk za nic zgiąć się nie da. wszystkie palce się normalnie zginają, ale on uparcie nie. to jest do wyćwiczenia czy po prostu tak mam?
monika

Post autor: monika »

kciuk xD paluch jak juz;D
mi sie wydaje ze do wycwiczenia, bo juz duzo osob tu pisalo, ze on wlasnie nie chce im sie zgiac, a po za tym... chyba wszystko jest do wycwiczenia... mi tez sie kiedys ledwo co zginal, ale z biegiem czasu... :)
nathaliye

Post autor: nathaliye »

moim zdaniem tez sukcesem większego podbicia są geny, ale ćwiczenia mogą poprawić to co dala natura
tasia92

Post autor: tasia92 »

A czy jeśli można je poprawić to robi się ono takie ładne i wygięte w łuk taki fajny (nie wiem czy wiecie o co mi chodzi, tak jak u Zakharovej : http://i136.photobucket.com/albums/q168/Angela0419/zakharova1.jpg )
czy może jest nadal dość płaskie, ale da się dotknąć palcami podłogi, czyli by wyginało się bardziej w jednym miejscu, tak mniej więcej nad kostką, ale bliżej palców.
Bo tak, że wydaje się dość płaskie ale niewiele brakuje do dotknięcia palcami do podłogi, miało kilka osób na forum, stąd pytanie.

Tylko mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi :wink:
monika

Post autor: monika »

po pierwsze, to zdjecie nie dziala :D
po za tym to nie jestem pewna czy o to Ci chodzi, ale chyba tak; wiec na pewno z plaskiego lub bardzo malego po samych cwiczeniach nie 'urosnie' na takie duze, wypukle jak u Zakharovej... palcami pewnie bedziesz dotykac ziemi, ale wypuklosci niewiele ci przybedzie... jak ktos sie rodzi z malym podbiciem to krotko mowiac ma pecha i niewiele bedzie mogl zdzalac choc zawsze cos;) pzrynajmniej tak mi sie wydaje, jak mowie zle to wybaczcie;D
nathaliye

moim zdaniem z ładnym wysklepieniem trzeba sie urodzić, palcami możesz dotknąć ziemi po intensywnych treningach ale sklepienie trudno przeskoczyć
CzarnoCzarna

Post autor: CzarnoCzarna »

Hm... a co profesjonaliści powiedzą o podbiciu Nigdy-Nie-Stojącej-Na-Pointach? W w ogóle nietańczącej w balecie...czystej amatorki?

[URL=http://img72.imageshack.us/my.php?image=dsc00290ya7.jpg]zdjęcie...[/URL]
[URL=http://img72.imageshack.us/my.php?image=dsc00290ya7.jpg]w baletkach...[/URL]

A teraz krytykujcie:)
nathaliye

odnoszę wrażenie ze nie masz wyprostowanego kolana
ODPOWIEDZ