Jak sobie radzić z bólem?
-
aankaa_baletnica=)
[quote:dfc9155c2e="Bajaderka"]tak samo, na caly regulator smierdzi ACUTOL-opatrunek w sprayu, jak go uzywalam na balecie to wszyscy wrzeszczeli zebym to wziela 8)[/quote:dfc9155c2e]
to jest straszne..... w szatni tak jechało, ze sie nie dało tam przebywac, a że nasza szkołą nie jest za duża to w krótkim czasie rozniosło się też na kortarz.... fuujj
to jest straszne..... w szatni tak jechało, ze sie nie dało tam przebywac, a że nasza szkołą nie jest za duża to w krótkim czasie rozniosło się też na kortarz.... fuujj
[quote:380d07e1a4="drCoppelius"]rozciągać! szybciej przejdą! a później po takim ostrym treningu do wanny z solą taka do kompieli czy czymś podobnym :D:D[/quote:380d07e1a4]
[quote:380d07e1a4="Bajaderka"]najlepiej to ćwiczyc na okrągło, dzień w dzień [/quote:380d07e1a4]
No jakże mogłam sie spodziewać innej odpowiedzi? :wink: :)
Ok, czyli jeśli to nie szkodzi moim mięśniom, to wolę się rozciągać:) Najgorzej jak się przez dłuższy czas siedzi (np.na zajęciach) to potem ledwo można wstać, hehe.
PS.Dzięki za wskazówki.
[quote:380d07e1a4="Bajaderka"]najlepiej to ćwiczyc na okrągło, dzień w dzień [/quote:380d07e1a4]
No jakże mogłam sie spodziewać innej odpowiedzi? :wink: :)
Ok, czyli jeśli to nie szkodzi moim mięśniom, to wolę się rozciągać:) Najgorzej jak się przez dłuższy czas siedzi (np.na zajęciach) to potem ledwo można wstać, hehe.
PS.Dzięki za wskazówki.
heh, no to życze miłego rozciągania!!
A wracając do tematu bolu, to ja mam kamienie na nerkach, nie raz mnie tak boli, że nie mogę ani chodzić, ani siedzieć, ani leżec,nic..... a na balet idę, jak ćwicze to mnie nie boli, to jest magia :D poprostu sie zapomina o bólu, nic się nie czuje oprócz tego cudownego uczucia, że się tańczy, szczególnie wariacje;)
A wracając do tematu bolu, to ja mam kamienie na nerkach, nie raz mnie tak boli, że nie mogę ani chodzić, ani siedzieć, ani leżec,nic..... a na balet idę, jak ćwicze to mnie nie boli, to jest magia :D poprostu sie zapomina o bólu, nic się nie czuje oprócz tego cudownego uczucia, że się tańczy, szczególnie wariacje;)
We średniowieczu był taki czas, kiedy wielką popularnosć zdobywały tzw. obłedy taneczne, jak np, wittyzm lub tarantyzm,z wiązane z tańcami ś Wita i tarantellą(miała pomagać przy ukąszeniu pająka).
Taniec ma niesamowitą moc, która wartow ykorzystywać.
Gdy łapie mnie zły nastrój staram się wypocić go właśnie przez taniec! to... magia! (i trochę biologii- taniec wyzwala endorfiny- hormony szczęscia, to samo co czekolada, ale się nie tyje!)
Taniec ma niesamowitą moc, która wartow ykorzystywać.
Gdy łapie mnie zły nastrój staram się wypocić go właśnie przez taniec! to... magia! (i trochę biologii- taniec wyzwala endorfiny- hormony szczęscia, to samo co czekolada, ale się nie tyje!)
ACUTOL jest dobry na rany na paluszkach, bo to jest tak jak taka sztuczna skora. Jak sie psiknie to zostaje takawarstewka. No moze nie jak skora ale jak plaster :P Kiedys uzywalam jeszcze na bolace paluszki (na wystepach) zamrazacz w sprayu. Moze to troche skutkuje, ale jest to raczej niebezpieczne. Bo przestajesz czuc paluszki (raczej cala stope:P) i nie wiesz kiedy moze Ci sie cos powazniejszego stac. A wtedy juz koniec. Lepiej jest sie pozadnie rozcwiczyc i bol sam minie :]