Studia: Pedagogika Baletu
[quote="Gość"]Wstępny egzamin to lekcje: klasyki, ludowego i współczesnego. teoria to 4 pytania (z teorii lub praktyki: klasyka, ludowy, charakterystyczny, współczesny). nie trzeba mieć dyplomu SB. Żadnego więcej egzaminu nie ma (z języka ani historii tańca )
No to w takim razie zmieniło się . Ale cóż ja egzaminy wstępne zdawałem dawno temu :lol: w tamtym stuleciu :D Teraz już wszystko wiadomo.Gość ma pewnie najświeższe dane.Pozdrawiam. 8)
No to w takim razie zmieniło się . Ale cóż ja egzaminy wstępne zdawałem dawno temu :lol: w tamtym stuleciu :D Teraz już wszystko wiadomo.Gość ma pewnie najświeższe dane.Pozdrawiam. 8)
-
słodka_jak_miód
tak, jak wielokrotnie pisaliśmy: generalnie trzeba by umiec to co tancerz po szkole baletowej.................. ale czasem i tym po prywatnych sie udaje. Chodzi głownie o to aby znać nazwy i prawidłowe wykonanie róznych pas oraz tańców charalterystycznych, ludowycxh, etc. Nie chodzi o to jak wysoko podnosisz noge bo często studia te odbywają tancerze "po karierze" ale czy prawidłowo ja uruchamiasz w danym pas
http://www.chopin.edu.pl/polskie/wydz5bal.html
[quote7b]od roku akademickiego 2004/2005 studia trwają pięć lat[/quote7b]
tutaj u źródła jak wół, że 5...Kasiu możesz podać dokładnego linka (albo ścieżkę, bo chyba na tych stronach każda podstrona ma ten sam adres)?
[color=blue7b]sorry wielkie, spojrzałam na Teorie Tańca - Pedagogika oczywiście 5
Kasia G[/color7b]
[quote7b]od roku akademickiego 2004/2005 studia trwają pięć lat[/quote7b]
tutaj u źródła jak wół, że 5...Kasiu możesz podać dokładnego linka (albo ścieżkę, bo chyba na tych stronach każda podstrona ma ten sam adres)?
[color=blue7b]sorry wielkie, spojrzałam na Teorie Tańca - Pedagogika oczywiście 5
Kasia G[/color7b]
[quote40="Gość"]Wstępny egzamin to lekcje: klasyki, ludowego i współczesnego. teoria to 4 pytania (z teorii lub praktyki: klasyka, ludowy, charakterystyczny, współczesny). nie trzeba mieć dyplomu SB. Żadnego więcej egzaminu nie ma (z języka ani historii tańca)[/quote40]
np. jakie pytania? możesz jakiś przykład podać?
Ja chcę zdawać z tym roku, na maturze piszę WOT podstawę, ale nie wiem czy ta wiedza wystarczy, czy te pytania są bardzo trudne?
np. jakie pytania? możesz jakiś przykład podać?
Ja chcę zdawać z tym roku, na maturze piszę WOT podstawę, ale nie wiem czy ta wiedza wystarczy, czy te pytania są bardzo trudne?