Studia: Pedagogika Baletu

Wszelkie sprawy szkolne, np. jak dostać się do szkoły baletowej, wiek, wymagania, adresy nowych szkół, sukcesy, zmartwienia, egzaminy, codzienna szkolna rutyna, edukacja małych dzieci, balet dla dorosłych, studia wyzsze;
Tanc...

Post autor: Tanc... »

[quote="Gość"]Wstępny egzamin to lekcje: klasyki, ludowego i współczesnego. teoria to 4 pytania (z teorii lub praktyki: klasyka, ludowy, charakterystyczny, współczesny). nie trzeba mieć dyplomu SB. Żadnego więcej egzaminu nie ma (z języka ani historii tańca )

No to w takim razie zmieniło się . Ale cóż ja egzaminy wstępne zdawałem dawno temu :lol: w tamtym stuleciu :D Teraz już wszystko wiadomo.Gość ma pewnie najświeższe dane.Pozdrawiam. 8)
.:Agga:.

Post autor: .:Agga:. »

Czy ktos wie czy jest a jesli tak to jaka gorna granica wieku przyjmowania kandydatow na studia?
Kasia G

Post autor: Kasia G »

jak sądzę na te studia nie ma górnej granicy wieku, bo na moich oczach studiowali tam bardzo zasłużeni tancerze juz na emeryturze (baletowej) :)
Gosia066

Post autor: Gosia066 »

Mam pytanie czy po tych studiach można zostać zawodową tancerką czy jednak bardziej kształcą w kierunku nauczeciela tańca :)
.:Agga:.

Post autor: .:Agga:. »

Tytul zawodowego tancerza otrzymuje sie po ukonczeniu szkoly baletowej.

Po studiach na AM mozna pracowac jako pedagog - nauczyciel tanca.
słodka_jak_miód

Post autor: słodka_jak_miód »

Pozwolę sobie odświeżyć temat, jak trudno dostać się na studia ? w sensie jaki jest poziom egzaminu praktycznego?
Kasia G

Post autor: Kasia G »

tak, jak wielokrotnie pisaliśmy: generalnie trzeba by umiec to co tancerz po szkole baletowej.................. ale czasem i tym po prywatnych sie udaje. Chodzi głownie o to aby znać nazwy i prawidłowe wykonanie róznych pas oraz tańców charalterystycznych, ludowycxh, etc. Nie chodzi o to jak wysoko podnosisz noge bo często studia te odbywają tancerze "po karierze" ale czy prawidłowo ja uruchamiasz w danym pas
Buba

Post autor: Buba »

a ja mam pytanie: ile lat trwają te studia. bo słyszałam że się pozmieniało i nie wiem już czy trwają 5 lat, czy 4. a może 2 tak jak kiedyś?
Gość

Post autor: Gość »

http://www.chopin.edu.pl/polskie/wydz5bal.html
[quote7b]od roku akademickiego 2004/2005 studia trwają pięć lat[/quote7b]
tutaj u źródła jak wół, że 5...Kasiu możesz podać dokładnego linka (albo ścieżkę, bo chyba na tych stronach każda podstrona ma ten sam adres)?

[color=blue7b]sorry wielkie, spojrzałam na Teorie Tańca - Pedagogika oczywiście 5
Kasia G[/color7b]
Nati

Post autor: Nati »

[quote40="Gość"]Wstępny egzamin to lekcje: klasyki, ludowego i współczesnego. teoria to 4 pytania (z teorii lub praktyki: klasyka, ludowy, charakterystyczny, współczesny). nie trzeba mieć dyplomu SB. Żadnego więcej egzaminu nie ma (z języka ani historii tańca)[/quote40]

np. jakie pytania? możesz jakiś przykład podać?
Ja chcę zdawać z tym roku, na maturze piszę WOT podstawę, ale nie wiem czy ta wiedza wystarczy, czy te pytania są bardzo trudne?
ODPOWIEDZ