PBN - sezon 2013/14

Dyskusje o spektaklach, programach TV, książkach, artykułach, nagraniach CD/video/DVD, fotografii, stronach internetowych;
Torin

Post autor: Torin »

[quote:3f5f981ac6="Kasia G"]choć ja tam zawsze miałam slabość do tych demi klasycznych kreujących role czarnych charakterów[/quote:3f5f981ac6]

I znów kolejny raz potwierdza się, że kobiety wolą drani :)

Torin master of offffff topic ;)
Ali

Post autor: Ali »

[quote:433d139a4f="Kasia G"]...ja tam zawsze miałam slabość do ... kreujących role czarnych charakterów ;)[/quote:433d139a4f]
Ejże Kasiu, :wink: czyżby? Bo nie kojarzę. Przypomnij do których? :smile:
Idris

Post autor: Idris »

Takie pytanie mam...:) Czy ktoś chciałby bilet na sobotnie Tańczmy Bacha? Amfiteatr. rząd XVI miejsce 21
za 66zł.

Ostatecznie idę w niedzielę. Więc to nie tak, że rezygnuję ze spektaklu. Choć pierwotnie kupiłam na sobotę, później okazalo się, że nie mogę, kupiłam zatem na niedzielę. Okazało się, że jednak mogłabym w sobotę...no ale..Trochę się "pogubiłam" w kupowaniu biletów i nie bardzo mogę sobie pozwolić na to.
Bardzo bym chętnie poszła dzień po dniu, ale jeśli uda mi się odsprzedać ten bilet, będzie to niestety dużo lepsza opcja dla mnie.. będę wdzięczna za kontakt, jeśli ktoś byłby zainteresowany. Mało czasu zostało, wiem.
Sagittaire

Post autor: Sagittaire »

Ali - co do R & J zgadzam się całkowicie. Ciekawa jestem jak ten balet wyjdzie. Osobiście warszawska inscenizacja jest jedyną w czasie której chciałam kiedyś wyjść w trakcie, mimo, że więksi znawcy ode mnie się zawsze nią zachwycali. Choreografie Pastora są natomiast zawsze dla mnie inspirujące i ciekawe. Uwielbiam jego ruch, jego wrażliwość i estetykę, pewną ulotność, impresjonizm i niedopowiedzenia. W takim wydaniu chciałabym zobaczyc ten balet.

[quote:18386e7e01="Andrada"]Nie rozumiem zupełnie tego zachwytu nad Yuką Ebiharą!!!! Jest tancerką techniczną, ładną, ale dla mnie nic poza tym. Czemu np. taka utalentowana Aneta Zbrzeźniak czy Dagmara Dryl nie zostały pierwszymi solistkami???? Są o wiele dłużej w zespole i osiągnięć mają znacznie więcej w TW.[/quote:18386e7e01]

Subiektywnie całkowicie sie nie zgadzam. W czasie kiedy Y. Ebihara stawiała pierwsze kroki na warszawskiej scenie minimum co miesiąc byłam na warszawskim balecie. Zawsze ja wyłapywałam z zespołu mimo, że nie do końca kojarzyłam wszystkie tancerki - nawet w scenach zbiorowych, gdzie niby robiła dokładnie to samo co inni. Uwielbiam ją w klasyce za idealna technikę ale oprócz tego zawsze mnie rzucała na kolana w rzeczach nie klasycznych. Dla mnie subiektywnie u Forsythe była, dla mnie osobiście, najlepsza z zespołu, podobnie u Przybyłowicza. Czasem z jej ruchu w repertuarze współczesnym emanował taki wyraz, takie piękno i wyrazistość, że potrafiłam zapatrzeć się tylko na nią i zapomnieć o calym swiecie.
Ali

[quote:2cf148ac10="Sagittaire"]...Uwielbiam ją w klasyce za idealna technikę ale oprócz tego zawsze mnie rzucała na kolana w rzeczach nie klasycznych. (...) Czasem z jej ruchu w repertuarze współczesnym emanował taki wyraz, takie piękno i wyrazistość, że potrafiłam zapatrzeć się tylko na nią i zapomnieć o calym swiecie.[/quote:2cf148ac10]
Co do Yuki Ebihary pełna zgoda Sagittaire, bo często miewam takie samo wrażenie. Czekam też wraz z Tobą na "R & J" Pastora, choć trzeba nam czekać aż do wiosny. Ale Forsythe już wkrótce, a w nim nasza Yuka z pewnością. A poza tym, miło, że :smile: wróciłaś tu wreszcie Sagittaire, po tak długiej nieobecności.
Ali

Wracają "Echa czasu". Czyżby z nowym plakatem? A na nim chyba właśnie ona - Yuka Ebihara.

http://www.teatrwielki.pl/repertuar/balet/kalendarium/echa_czasu.html?year=2013&month=11&kid=1212

Wygląda jak ptak zrywający się do lotu... :smile: Piękna!
Kasia G

Post autor: Kasia G »

Skoro na plakacie do premiery było dwoje solistów, którzy ostatecznie w tych rolach nie wystąpili... :( To potrzebna była nowa reklama wizualna spektaklu - przychodźcie na Echa czasu!!! Na razie cała sala wolna - brac, wybierac i tancerzy PBN oklaskiwać
Ali

[quote:ac5fbfe184="Kasia G"]Skoro na plakacie do premiery było dwoje solistów, którzy ostatecznie w tych rolach nie wystąpili...[/quote:ac5fbfe184]
Jak to? Nie zauważyłaś Kasiu plakatowego Maksima Woitiula w duecie u Page'a i w efektownym solo w balecie Forsythe'a? A poza tym, dołączam się do Twojego celnego apelu Kasiu: [color=red:ac5fbfe184]Przychodźcie na "Echa czasu"!!![/color:ac5fbfe184] Skoro można jeszcze wybierać bilety do woli. Jak nie skorzystacie z tej okazji będziecie żałować. Już samego Forsythe'a trzeba oglądać parokrotnie - lektura obowiązkowa dla rozumienia współczesnego baletu! A "Moving Rooms" Pastora? - to prawdziwy szlagier, a do tego z Marią Żuk i Vladimirem Yaroshenką na czele. :o Polecam.
Kasia G

Post autor: Kasia G »

[quote:709686e0ca="Ali"][quote:709686e0ca="Kasia G"]Skoro na plakacie do premiery było dwoje solistów, którzy ostatecznie w tych rolach nie wystąpili...[/quote:709686e0ca]
Jak to? Nie zauważyłaś Kasiu plakatowego Maksima Woitiula w duecie u Page'a i w efektownym solo w balecie Forsythe'a? [/quote:709686e0ca]

Ali, czasami mam wrażenie, że pisze po chińsku - napisałam TYCH artystów w TYCH rolach - w duecie u Forsythe'a Dagmara Dryl i Maks nie wystąpili - to i TYLKO TO miałam na mysli. :)
Ali

[quote:c4adec70bf="Kasia G"]...napisałam TYCH artystów w TYCH rolach...[/quote:c4adec70bf]
To fakt, teraz dokładniej rozumiem Twoją uwagą. Jednak, pomijając już off-wątek lingwistyczny :smile: Kasiu, cóż to ma za znacznie dla plakatu, że pojawiają się na nim CI lub TAMCI, w TYCH lub INNYCH rolach. Żadne. Mnie się wydaje, że plakat z natury swej wcale nie jest dokumentem przedstawienia czy jego konkretnej obsady, ale raczej jego plastyczną zapowiedzią. Gdyby było inaczej, to np. w zapowiedzianej świeżo plakatem na teatralnym facebooku premierze operowej „Jolanty i Sinobrodego” w którejś z ról tytułowych należałoby oczekiwać :wink: rogacza. A bardzo w to wątpię...

To zaś, że pp. Dryl i Woitiul w konkretnym duecie u Forsythe'a w "Echach czasu" jeszcze nie wystąpili także nie ma żadnego znaczenia. Może dopiero wystąpią? :? Miejmy taką nadzieję.
ODPOWIEDZ