Cheryl, są takie silikonowe biustonosze, ale nie polecam, bo one się dość często odklejają. I trudno byłoby przy skokach lub na lekcji poprawiac sobie biustonosz, albo wychodzić w celu "przyklejenia" go.
Albo lepiej:
Podchodzisz do nauczycielki i szeptem wyjaśniasz jej całą sytuację!
A nauczycielka na to: Nie moja droga. Czego ty się wstydzisz? :D
U nas w szkole tak by zrobili :/
No ale cóz, koncze minis offtops :)
Ogólnie rzecz biorąc w państwowych szkołach nie stosuje się staników/topików/bandarzy. Większość kostiumów ma wszytą drugą warstwę materiału na wysokości biustu. Poza tym kostiumy są obcisłe.
Zresztą wiekszość dziewczyn w SB ma odwrotny problem (ale sa też kostiumy z jakby wszytym stanikiem)
Osobiscie nie wyobrazam sobie cwiczyc ze stanikiem, to musialoby byc chyba strasznie niewygodne.
Nawet do zwyklych bluzek do tanca, niekoniecznie body, zwykle go nie zakladam, ewentualnie sportowy, albo cienka podkoszulke na ramiaczkach pod spod (jesli bluzka jest luzniejsza).
A w body nigdy nie ma problemu, bo one przeciez sa tak uszyte, zeby wlasnie tak je mozna bylo nosic (podwojny material na wysokosci biustu, itd., otwarte plecy).
ja niestety naleze do tych bardziej rozbudowanych i cwiczenie bez stanika w ogole nie wchodzi w gre! oczywisciena lekcje nie zakladam koronek :wink: ale zawsze cos musze miec na sobie bo inaczej jest jeszcze bardziej niewygodnie.
U nas w szkole, w ogóle nie ma mowy o stanikach i tego typu innych rzeczach. Obowiązują kostiumy [color=violet:15446d63bf] (...) [/color:15446d63bf] taego samego koloru i kroju. Żeby klasa wyglądała równo. I nie ma mowy o jakichkolwiek wszytych "miseczkach",
[color=violet:15446d63bf]Post edytowany przez moderatora - usunięto część nie na temat. :evil: [/color:15446d63bf]
Hmm... No ja nie mam akurat takiego problemu (jeśli chodzi o biustonosz), bo noszę body z długim rękawem. U nas możemy nosić kostiumy o dowolnym kroju i kolorze, to samo z rastopami. Nie wyobrażam sobie nałożyć kostiumu bez bielizny. Fakt, może to nie wygląda estetycznie, ale skaczący biust też tak nie wygląda... :roll: